-- OGLAŠEVANJE --

V Trbovljah že tako dvakrat več “občinarjev”, zraven pa še zaposlitev na osebno zaupanje

Na eni izmed občinskih sej smo zasledili informacijo, da naj bi v kabinetu župana imel zaposleno svetovalko »na zaupanje župana«. Ker takšna vrsta zaposlitve v Zasavju ni običajna, smo preverili, kaj to pomeni in, ali imajo kaj podobnega tudi sosednji župani.

-- OGLAŠEVANJE --

Za čas mandata trenutnega župana, Zorana Pozniča, je “na zaupanje” na Občini zaposlena Katarina Bebar, ki opravlja naloge svetovalke župana in ima naziv podsekretar.

V Trbovljah skoraj dvakrat več zaposlenih kot po primerljivih občinah

Spomnimo, trboveljska občina je že več mandatov tista, ki ima največ zaposlenih – četudi po številu prebivalcev prednjači Zagorje. V Trbovljah so v lanskem novembru zaposlovali 40 oseb, kar je 13 več kot na Občini Zagorje, in skoraj 20 več kot Hrastnika ali Litija. Številko 40 pa so do danes dvignili že na 44 zaposlenih.

Če se vrnemo nazaj na omenjeno zaposlitev na zaupanje, seznam delovnih nalog svetovalke župana, po podatkih prejetih s strani Občine, obsega vodenje, organiziranje in nadziranje dela po navodilu župana, promocija občine in sodelovanje z drugimi institucijami, pripravljanje strategij in razvojnih načrtov na različnih področjih ter vodenje in sodelovanje v najzahtevnejših projektnih skupinah.

Svetovalec na osebno zaupanje funkcionarja v 43. plačnem razredu, z 2.470 evrov osnovne plače

Za svoje delo svetovalka prejema mesečni dohodek, so sporočili iz Občine, ki ustreza 43. plačilnemu razredu. Po plačni lestvici, ki je v veljavi s 1. junijem letos, ji torej pripada 2.470 evrov bruto osnovne mesečne plače. Da se delavca lahko zaposli na osebno zaupanje funkcionarja, v Sloveniji omogoča Zakon o javnih uslužbencih. Gre za zaposlitev za določen čas, ki je vezana na mandat funkcionarja. V preteklem mandatu takšne oblike zaposlitev niso imeli, so še sporočili iz Trbovelj.

Da je takšna zaposlitev za naše kraje neobičajna, kažejo tudi podatki občin Hrastnik, Zagorje in Litija, kjer v času trajanja mandatov trenutnih županov, tovrstnih zaposlitev niso imeli.

V Trbovljah tudi največ zaposlenih

O številu zaposlitev na Občinah Hrastnik, Trbovlje in Zagorje smo lani novembra pisali že TUKAJ. Glede na število prebivalcev so že takrat daleč največ zaposlenih imeli v Trbovljah.

Trbovlje Zagorje Litija Hrastnik
Št. zaposlenih 40 27 21 19
Št. občanov 15.993 16.518 15.822 8.950

Število zaposlenih na zasavskih Občinah (podatki občin) in število prebivalcev (SURS), podatki konec leta 2023

28.000 evrov za politične stranke v Trbovljah, pa 2 milijona za občinsko upravo …Koliko pa za službene poti župana?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --