31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoNa nacionalnem nivoju se umirja, v Zasavju raste

Na nacionalnem nivoju se umirja, v Zasavju raste

Trenutno Zasavje šteje 351 aktivnih primerov. Na današnji tiskovni konferenci je dr. Mateja Logar povedala, da se stanje umirja, še vedno pa je potrebno preventivno ravnanje. V Zasavju je število okužb večje kot v zadnjih tednih, tudi iz zadnjih mest 14 dnevne incidence, smo poskočili med prve tri.

Ob 1605 opravljenih PCR-testih so včeraj v Sloveniji potrdili 234 novih okužb z novim koronavirusom. Delež okužb je tako padel na 14,6 odstotka. Pristojni so opravili tudi 6576 hitrih antigenskih testov, ki pa jih še dodatno preverjajo z zanesljivejšimi PCR-testi. Umrlo je osem covidnih bolnikov. V državi imamo trenutno 11.883 aktivnih primerov okužbe.

Če smo še v prejšnjem tednu poročali, da že tretji teden zapored incidenca v Zasavju pada, je tokrat stanje prav nasprotno. Incidenca (14 dnevno število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev) 614,2 je bila na včerajšnji dan v zasavski regiji, medtem ko smo teden prej bili na 593,2.

V Zasavju okužb manj, incidenca navzdol – a ni čisto preprosto

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...