19.6 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siJaz tudiNa Mlinšah se bo igralo

Na Mlinšah se bo igralo

Društvo učiteljev podružničnih šol letos organizira že deveto gledališko srečanje, ki bo potekalo med 18. in 20. aprilom.

“Majhno je lepo”

“Oder je prostor, kjer vsakdo lahko postane, kar si želi. Ponuja neskončno mnogo besed, gibov in dogodkov,” pravijo v društvu. Pri organizaciji letošnjega srečanja sodelujeta tudi zasavski podružnični šoli iz Mlinš (OŠ Ivana Kavčiča) in Šentlamberta (OŠ Toneta Okrogarja).

V pričakovanju jubileja

“Na Mlinšah se vsako leto zbere preko 100 otrok, v vseh teh letih je v dvorani na Mlinšah nastopilo že preko 1000 otrok,” nam pove Marija Ribič, učiteljica na podružnični šoli v Mlinšah. Prihodnje leto bodo na Mlinšah obeležili jubilejno deseto obletnico srečanja.

V dneh 18. in 19. aprila se bo v Kulturnem domu na Mlinšah predstavilo sedem različnih gledaliških skupin iz slovenskih podružničnih osnovnih šol, ki bodo skupno zaigrali deset predstav.

Učenci iz Mlinš (OŠ Ivana Kavčiča) bodo pod vodstvom mentorice Jasne Dvornik zaigrali predstavo Puhkov potep, učenci iz Šentlamberta (OŠ Toneta Okrogarja) pod vodstvom mentorice Mance Pišek predstavo Kaj mi je tega treba bilo, učenci iz podružnične šole Dobovec (OŠ Trbovlje) pa pod vodstvom mentorice Vlaste Bartolj predstavo Kdo je napravil Vidku srajčico.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...