19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siZasavskoNa mizo postavile tradicionalne velikonočne dobrote

Na mizo postavile tradicionalne velikonočne dobrote

Z velikonočnimi pirhi, poticami in drugimi izdelki so se 28. marca v prostorih KS Gabrsko že drugo leto zapovrstjo predstavile članice Društva kmečkih žena in deklet Trbovlje.

Obiskovalci so občudovali izdelke, kot so tradicionalni slovenski žegen, potica in drugo velikonočno pecivo, pirhe v različnih tehnikah, velikonočne aranžmaje od zajčkov, kokoši, košar, cvetja ter izdelke osnovnošolcev in najmlajših iz vrtca.

Praznična miza, polna tradicionalnih dobrot

“Velika noč je za Slovence velik praznik, ki ni vezan le na vernike, je praznik, ko se zbere vsa družina in oživijo stari običaji. Praznična miza je polna s tradicionalnimi dobrotami, ki jih pripravijo gospodinje. Priprava na veliko noč je vedno polna lepih doživetij,” pravijo v Društvu kmečkih žena in deklet Trbovlje.

Razstavljali tudi najmlajši

Tudi letos so članice k sodelovanju na razstavi povabile druga društva in najmlajše. Na razstavi so sodelovale članice Društva vaških žena in deklet Čemšenik, članice Društva kmetic, žena in deklet na podeželju Izlake-Kolovrat in Mlinše, osnovnošolci iz OŠ Tončke Čeč, OŠ Trbovlje, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje in najmlajši iz Vrtca Barbara Trbovlje. Vsi sodelujoči so za sodelovanje na razstavi prejeli posebno priznanje.

Marija Skušek

 

 

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...