11.6 C
Trbovlje
nedelja, 2. oktobra 2022
ZON.siAktualnoNa Medvednici veliko novega

Na Medvednici veliko novega

Zadnja tri leta Smučarsko društvo Trbovlje intenzivno vlaga v smučišče na Medvednici in v polni pripravljenosti so tudi letos.

Društvena ekipa skrbi, da bo teren pripravljen, takoj ko bodo razmere dopuščale. Predsednik SD Trbovlje Andraž Hernavs opiše pred leti ponesrečen nakup teptalnika, ki je delal le dve uri in so zato lani šli v nakup drugega. Tokrat je bil nakup bolj premišljen in se je že lani izkazal kot dobra odločitev.

Večji plato, urejena trasa

Letošnja novost je urejen dostop do smučišča in večji plato pred kočo. V zadnjih treh letih so zamenjali tudi že večino delov na žičnici, predvsem delov sider, vanjo so vložili okoli 7 tisoč evrov.

Teren je odlično pripravljen, pohvali Hernavs, uredili so traso, požagali drevesa. V kratkem jih čaka še pridobitev tehničnega dovoljenja, da podaljšajo obratovalno dovoljenje, a težave, po besedah Hernavsa, ne pričakujejo, saj so se dobro pripravili.

Medvednico bi radi še posodobili, zato iščejo sredstva za razvoj Medvednice. Velika pridobitev za smučišče, ki bi verjetno kar podvojila število smučarskih dni, bi vsekakor bila snežni top.

SORODNI ČLANKI:

Na Medvednici prvi smučarji že to nedeljo

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X