-- OGLAŠEVANJE --

Mozaik podjetnosti se je katapultiral med najboljše v Evropi!

-- OGLAŠEVANJE --

Katapult je s projektom Mozaik podjetnosti nacionalni zmagovalec Evropske nagrade za promocijo podjetništva in se bo novembra v Pragi potegoval za najboljši projekt na področju naložbe v podjetniške veščine v Evropi. 

Dve leti so sestavljali Mozaik podjetnosti, še pol leta ga bodo, da dokončajo celoten spekter vsebin. Nato pa bodo vsebine sproti osveževali, pravi Petra Škarja. Foto: arhiv Katapulta

Trboveljski Katapult, ki je sicer podporno okolje za podjetja v vseh fazah rasti, se je pred dvema letoma lotil projekta z veliko vizijo, da bi vsa znanja zbrali na eno mesto in jih na enostaven in učinkovit način predstavili (bodočim) podjetnikom. Mozaik podjetnosti, kot so poimenovali projekt, so z napotki za vsako točko razvoja podjetja sestavljali “praktični” podjetniki iz cele Slovenije, je povedala Petra Škarja, kreatorka Mozaika podjetnosti. 

Nagrada osmisli ves trud in ure dela

“Najprej imaš veliko vizijo, ko se lotiš reazliacije tako velikega projekta, pa je težko, saj je vanj vloženih ogromno ur truda, vmes obupuješ in si misliš, da je tega že tako veliko na voljo povsod drugje in da takega projekta ne rabimo … Potem pa ti takšna nagrada spet da smisel in motivacijo za nadaljnji razvoj projekta. Veseli smo, da so prepoznali našo zgodbo povezovanja, vizijo in vpliv, ki ga imajo združena znanja iz prakse na okolje,” je o nacionalni zmagi za Evropsko nagrado za promocijo podjetništva in zadnjih dveh letih sestavljanja Mozaika podjetnosti vtise strnila idejna vodja projekta. 

Od septembra 2020 do danes so izvedli že 25 izobraževanj, imeli več kot .500 udeležencev v živo in na spletu, naredili več kot 70 kratkih izobraževalnih videov in vključili več kot 25 predavateljev, večinoma še aktivnih podjetnikov. Na spletu imajo vsebine že več kot 10.000 ogledov in so brezplačno dostopne vsem.
V projekt je med drugim močno vpeto podjetje Dewesoft in direktor Jure Knez, ki je posnel tudi nekaj video vsebin.

Dodala je, da projekt sicer še dopolnjujejo s podjetniškimi vsebinami, vse skupaj pa so si zamislili kot spletni priročnik oziroma paket s kratko zapisananimi vsebinami in dodanim video posnetkom z enostavno in praktično razlago določene tematike, od tega, kako svetu predstaviti podjetniško idejo do pisanja poslovnega načrta, sestavljanja in vodeja ekipe, komunikacije, nagrajevanja in solastništva … Pri tem se je za določene vsebine posebno angažiral tudi Jure Knez, direktor Dewesofta, s katerim so posneli tudi nekaj video vsebin.

Vsi do zdaj zbrani nasveti Mozaika podjetnosti so na Katapultovi spletni strani brezplačno na voljo vsem, ki jih zanima podjetništvo, cilj ekipe Mozaika podjetnosti pa je, da bi jih pričeli uporabljati tudi v šolah in drugih ustanovah, kjer učijo podjetništvo oziroma izvajajo podjetniške krožke. 

SORODNI ČLANKI:

Matic in Anže: Obrnila hrbet coni udobja in zdaj v Trbovljah utirata svojo “jekleno pot”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --