-- OGLAŠEVANJE --

Mladim v Zagorju uresničitev do 900 evrov vrednih idej

-- OGLAŠEVANJE --

V Zagorju so se lani prvič lotili projekta, kjer so razdelili 3000 evrov za ideje mladih. Kot pravijo organizatorji, torej MC Zagorje, “gre za podvig po vzoru participativnega proračuna, s katerim mladi soodločate o aktivnostih in programu Mladinskega centra Zagorja ob Savi ter soustvarjate podobo naše doline.”

Tokrat je denarja enkrat več, projekt pa so tudi malo dodelali in razširili. Iščejo mlade med 15 in 29 let, ki bodo predstavili svoje ideje in jih bodo zaradi dodeljenih financ tudi lahko realizirali. Lahko so ideje vsebinske narave – recimo koncert, turnir, …ali pa tudi takšne, ki vključujejo gradbene posege – klopca na priljubljenem zbirališču mladih.

Marko Pavlovič

Že lani je bil odziv zelo dober, več 10 predlogov so prejeli in jih z glasovanjem in izborom komisije določili šest. Kupili so 3D printer, pripravili pogovore o tabu temah, delavnice o raznih življenjih veščinah in naredili žur za mlade, kot so ga opisali v predlogu. “Odziv že v prvem letu je bil zelo dober,” poroča Marko Pavlovič direktor McZoS, ki je navdušen nad idejo, da mladi dobijo izkušnjo, v kateri nekaj predlagajo in se to v njihovem lokalnem okolju tudi uresniči. Ideje so vsako leto bolj zanimive in nagovarjajo širši krog uporabnikov, še doda mladinski direktor.

Ideja na spletnem obrazcu, je lahko že letos uresničena

#sampuvej so poimenovali svoj projekt, ki nagovarja izzive, s katerimi se soočajo mladi Zagorjani. Pripravili so spletni obrazec, ki ga izpolniš in oddaš (na spletni strani MC ZoS) do 15. marca.

Komisija bo pregledala predloge in vse, ki so skladni s kriteriji oddala na glasovanje – to bo potekalo med 1. in 15. aprilom. Tisti z največ glasovi bodo uresničeni že v tem letu. Za uresničevanje bo poskrbel mladinski center.

Predlogi morajo nagovarjati izzive mladih v občini, biti v splošno javno korist in namenjeni mladim. Vrednost ideje naj bo med 300 in 900 evrov, izvedljiva pa mora biti do konca tega leta.

Kaj pa če ne vem, ali je moja ideja dovolj dobra?
Vsaka ideja v okvirju zgoraj omenjenih kriterijev je dobrodošla. Za pomoč pri oblikovanju idej ali pisanja predlogov se lahko udeležiš delavnice generiranja idej v petek, 3. marca, ki poteka v prostorih MC ZOS (Proletarec) ob 18.00, ali nas kontaktiraš na jani@mczos.si oz. 040 699 097.

Letošnja novost vključuje 3 krajevne skupnosti izven centra

V treh krajih – Kisovec, Izlake in Mlinše – bodo izvedli delavnice za generiranje idej in najboljšo ali najboljše med njimi na licu mesta izglasovali. Na dogodek bodo mladi s stalnim prebivališčem na teh območjih po pošti prejeli osebno vabilo. Višina sredstev, ki bodo na voljo v vsakem izmed treh krajev, je sorazmerna številu mladih prebivalcev v posamezni krajevni skupnosti, glede na celotno vrednost projekta in mladih v občini. Za Kisovec-Loke je namenjenih 900 evrov, za Izlake 750 in za Mlinše – Kolovrat 500 evrov.

Mladi, z idejami na plan. Rezerviranih je 3000 evrov!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --