-- OGLAŠEVANJE --

Mladi Zagorjan velikopotezno s kandidaturo za evropskega poslanca

Zanimivo je, da mu je nedavno delo na pošti, kjer je imel veliko opravka z ljudmi, bilo v veliko veselje in, da je prav tam ugotovil da so potrebne spremembe. Sprva se je vključil v lokalno politiko, kjer vztrajno pošilja predloge za izboljšave na mestih, kjer najde težavo.

-- OGLAŠEVANJE --

Sicer vzgojitelj predšolskih otrok, ki je kmalu ugotovil, da srednješolska usmeritev ni bila najboljša. Mladi Zagorjan, sicer že od srednje šole aktiven v različnih društvih, debatnih krožkih in raznih tekmovanjih, je povezal vzporednice s smernicami Slovenske ljudske stranke in se vključil v njihov podmladek. Kar hitro je zavihal rokave in se vključil v vse možne slovenske mladinske svete, da bi lahko svoje ideje uresničil. Skupaj z Mladinskim svetom Slovenije je predložil več usmeritev, ki so bile vključene v mnenjski dokument, ta pa predložen vladi, ki ga mora upoštevati pri sprejemu novih zakonov.

Med delom v Bruslju ugotovil, kako pomembne so evropske odločitve

Pred kratkim je opravljal tudi pripravništvo v Evropskem parlamentu pri poslancu Francu Bogoviču, kjer se je pošteno navdušil še za politiko na evropskem nivoju. Pri delu v Bruslju je namreč spoznal, kako pomembni so evropski koraki za vsakdanje življenje tudi denimo v Zasavju ali drugih slovenskih regijah ter seveda občinah. Navdušenje je preraslo v kandidaturo za evropskega poslanca na listi SLS, kjer ga boste našli pod številko 7.

Njegovi močni temi, na katerih bo zagotovo še delal v prihodnosti, sta energetika in stanovanjska problematika. Aljaž Barlič si deli prepričanje strankarskih kolegov, da bodo ne le v Sloveniji, temveč tudi v Evropi potrebne manjše nuklearne elektrarne, s katerimi bodo dosegli neodvisnost od tujih energentov.

»Potrebno je razumeti, da Slovenija ni Ljubljana«

Dobro pozna stanovanjsko problematiko, saj je tudi sam v delu mladih, ki imajo težavo poiskati pravo stanovanje zase. »Potrebno je razumeti, da Slovenija ni Ljubljana,« je prepričan mladi politik, ki bi rad pospešil gradnjo stanovanj izven glavnega mesta in to s koriščenjem kohezijskih evropskih sredstev.

Ne želi dajati praznih obljub, je še zagotovil in takoj naštel konkreten primer, ki ga želi rešiti v svoji občini, v Zagorju. »Pri osnovni šoli Ivana Skvarče je izjemno slaba razsvetljava. Skoraj v temi je avtobusna postaja in pot (stopnice) do šole. Poslal sem pobudo na občino, kjer so dejali, da sicer lahko zamenjajo žarnice, a za večjo investicijo bo potreben projekt in financiranje. Super je, da se bo vsaj nekaj premaknilo, a vztrajal bom še naprej,« obljublja kandidat za evropskega poslanca.

Aljaž Barlič bi rad s svojo kandidaturo spodbudil tudi mlade, da začnejo razmišljati o politiki, o tem, kako lahko sami doprinesejo k spremembam v okolju in seveda, da se vsaj udeležijo volitev in s svojim glasom izbirajo, kakšna bo prihodnost.

Ne glede ali bo odšel v Bruselj in Strasbourg ali ne, bo aktivno nadaljeval zastavljeno naprej. Stranka SLS se je zelo pomladila, nam zaupa, in predlogi mladih so dobrodošli in upoštevani. To pa je obenem tudi vabilo vsem, ki imajo predloge, mnenja in ideje, da se obrnejo nanj in »skupaj lahko naredimo boljšo prihodnost,« doda.

Prispevek je naročila stranka SLS.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

GLASUJTE: Ali smo Zasavci nogometni navijači ali nas to ne zanima?

Zanima nas, ali boste spremljali tekmo prvenstva med Slovenijo in Anglijo, ki bo odločala o prihodnosti domačih navijačev?
-- OGLAŠEVANJE --