20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoMladi se ne dajo! Več kot tono opreme "zbasali" v hrastniški rov

Mladi se ne dajo! Več kot tono opreme “zbasali” v hrastniški rov

Člani Študentske organizacije Hrastnik že več let decembra organizirajo zimski dogodek, ki se odvije v športni dvorani Hrastnik. Pa jim je letos – že petič – korona prekrižala načrte. Tokrat so rekli: “Dovolj!” in se lotili svojstvenega projekta, ki bo luč sveta ugledal v soboto (26. 12. 2020) ob 19. uri. 

“Videli smo, da letošnje leto ne bo tako, kot je bilo leto 2019. Več kot 5 Hï dogodkov, ki smo jih organizirali vsako leto, smo bili primorani odpovedati.” pripoveduje Jernej Peklar iz Šohta.

Decembra sta se Študentska organizacija Hrastnik in Mladinski Center Hrastnik odločili, da izpeljejo zimski dogodek malce drugače (preko spleta). S podporo občine in rudnika, so pripravili unikaten prenos glasbe iz hrastniške jame.

Skozi Barbara vpadnik so se spustili več kot 40 metrov pod površje v remizo, nekdanjo delavnico za popravilo visečih dizelskih lokomotiv. V remizi so postavili pravi studio, kjer so pred kamero nastopili Veztax, GLIA in UnibuU z techno in tech house glasbo.

Nastopajoči

Nekaj utrinkov priprave si lahko pogledate na fotografijah, kaj več pa bo dostopno na Facebook strani: https://www.facebook.com/hieventsofficial, kjer si bo v soboto, 26. decembra ob 19. uri mogoče ogledati prenos v živo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...