15.2 C
Trbovlje
četrtek, 8. junija 2023
ZON.si1+1=2Mladi razpravljali o duševnem zdravju, potem pa v parku posadili lipo

Mladi razpravljali o duševnem zdravju, potem pa v parku posadili lipo

Otroci, ki so vključeni v Otroški parlament ali vanj vstopajo, mladi parlamentarci in parlamentarke, imajo gotovo tudi veliko dragocenih opažanj in zamisli, kako pomagati. Na občinskem otroškem parlamentu so spregovorili o svojem pogledu na izbrano temo, izbrani pa so bili tudi delegati, ki bodo Občino Trbovlje zastopali na regijskem otroškem parlamentu, ki bo potekal konec meseca marca v Trbovljah.

Včeraj so na Občini Trbovlje gostili 33. občinski otroški parlament na temo Duševno zdravje otrok in mladih v organizaciji Društva prijateljev mladine Trbovlje. Mlade parlamentarce sta sprejela župan Zoran Poznič in podžupanja Vesna Jesih, razpravi učencev iz vseh treh trboveljskih osnovnih šol pa so prisluhnili tudi njihovi mentorji ter predstavnici Zdravstvenega doma Trbovlje, Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov.

Odnosi z vrstniki in medsebojna komunikacija gotovo lahko marsikaj preprečita, ponudita olajšanje in vsaj delno odpravo blažjih težav. Odpiranje pogovora o počutju in duševnih stiskah je dragoceno za vse. Pogovor je vedno del rešitve.

Ker so občina prijazna mladi, v parku zasadili lipo

Z občine pa so sporočili tudi: “Ob tej priložnosti želimo ponosno sporočiti, da je Občina Trbovlje v tem tednu prejela podaljšan certifikat Mladim prijazna občina, za uspešno izvajanje ukrepov s področja vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik.” Poleg certifikata so prejeli tudi lipo, ki so jo mladi parlamentarci ob zaključku parlamenta s podžupanom in podžupanjo zasadili v mestnem parku. V časovno kapsulo so zbrali pozitivne misli za zanamce in jo zakopali ob korenine drevesa. “Verjamemo, da bo to drevo pognalo močne korenine, kakršne si želimo, da bi jih imeli naši otroci.”

30. otroški parlament o poklicni prihodnosti

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTO: Urnebes nad Zasavjem, iskalna akcija za pogrešano v potoku

Iz zagorskega konca poročajo o poplavljenih kleteh, voda ogroža stanovanjsko hišo, v Orehovici je poplavilo cestišče in cesta med Trojanami in Izlakami ne neprevozna. Poplavilo...
X