10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.si1+1=230. otroški parlament o poklicni prihodnosti

30. otroški parlament o poklicni prihodnosti

Včeraj je v sejni dvorani Občine Trbovlje potekal 30. občinski otroški parlament na temo Moja poklicna prihodnost v organizaciji Društva prijateljev mladine Trbovlje. Prisotne je pozdravila podžupanja občine Trbovlje Maja Krajnik. Aktivnosti so se kot sodelujoči udeležili učenci vseh treh trboveljskih osnovnih šol, skupno jih je bilo 23.

Mladi parlamentarci že aktivno razmišljajo o svoji poklicni prihodnosti, čeprav se jim zdi sprejeta odločitev v osnovni šoli še prehitra. “Vsekakor se zavedajo tega, da z leti odraščajo, pridobivajo izkušnje in se lahko njihova poklicna prihodnost hitro spremeni. V prihodnosti vidijo poklice, ki bodo vedno bolj povezani s tehnologijo in robotiko. Poudarili so pomembnost izobraževanja, pridobivanja izkušenj, tudi v tujini, vendar z zavedanjem, da se bodo vedno radi vračali v domači kraj,” pravi Lavra Izgoršek iz DPM Trbovlje.

Mladi parlamentarci so sprejeli sledeče sklepe:

1. Poklicno pot izbereš glede na tisto, kar te veseli, a vseeno v sorazmerju z zasluženo plačo, ki omogoča dostojno življenje in čas za družino.
2. Pomembno je imeti oporo družine, prijateljev, šole pri nadaljnjem odločanju za poklicno pot.
3. Kamorkoli te pot zanese, je pomembno da vedno veš kje je tvoj dom.
4. Poklicna prihodnost je še na široko odprta, saj se z leti želje in cilji spreminjajo.
5. Delovna doba je dolga, zato je pomembno najti poklic, katerega rad opravljaš. Po vseh teh aktivnih poklicnih letih pa bi morala biti višina pokojnine takšna, da posamezniku omogoča dostojno življenje.

Na regijskem otroškem parlamentu, ki bo predvidoma 16. marca v Hrastniku, bodo občino Trbovlje zastopali Lucija, Jaša in Žiga iz OŠ Trbovlje, Žana iz OŠ Ivana Cankarja in Hana iz OŠ Tončke Čeč.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...