22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoMinister Poklukar zadovoljen s cepljenjem v Radečah, napovedal četrti val epidemije

Minister Poklukar zadovoljen s cepljenjem v Radečah, napovedal četrti val epidemije

Poklukar, ki se je včeraj v Radečah pogovarjal s predstavniki zdravstvenih domov Sevnica, Brežice in Radeče o cepljenju proti covidu-19 in obvladovanju epidemije na terenu, je dejal, da smo vsi na istem čolnu in si pri odločitvi za cepljenje zastavljamo enaka vprašanja. Med drugim je pohvalil tudi delo ZD Radeče in njihovo 43,2 odstotno precepljenost prebivalca, kar je nad slovenskim povprečjem.

Minister Janez Poklukar je povedal, da se je cepil tudi sam – pa ne zato, ker je minister, ampak ker verjame stroki in njenim ugotovitvam glede cepljenja. Število okuženih v zadnjih dneh narašča, kar pomeni, da korakamo proti četrtemu valu epidemije.

“Z namenom zagotovite čim večje precepljenosti smo se odločili za odprtje cepilnih centrov po državi od 8. do 22. ure,” je dejal Poklukar in ob tem napovedal še, da naj bi po 10. avgusti začelo naraščati število okuženih, ki bodo potrebovali bolnišnično zdravljenje. Prejšnji teden je namreč v Sloveniji delta različica postala prevladujoča.

Postregel je tudi s podatkom, da je v Sloveniji, kjer je trenutno precepljenih 37,4 odstotka ljudi, cepljenih 13.000 otrok med 13 in 18 letom starosti. Minister si želi, da bi bile te številke še večje. V ZD Radeče je med zaposlenimi cepljenih okoli 80 odstotkov, nam je zaupal direktor Franci Čeč. Kot že omenjeno je radeška precepljenost nad slovenskim povprečjem. Vseh cepljenih občanov je 1.798 oziroma 43,2%. Radečanov mlajših od 18 let se je za cepljenje odločilo 16.

V Sloveniji največ cepljenih v Zasavju

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...