-- OGLAŠEVANJE --

Megavatna ura ogrevanja v Trbovljah dobrih 15 evrov manj, a vseeno bistveno več kot prejšnje leta

-- OGLAŠEVANJE --

Variabilni del cene toplote za gospodinjske odjemalce se je z novembrom zaradi vladnih ukrepov in optimizacije poslovanja znižal iz dobrih 200 evrov na 185 evrov brez davka – za tiste, ki jim toploto dobavlja trboveljska komunala. Tako bo ostalo do januarja, naslednja pocenitev bo vidna na februarskih položnicah.

Marsikdo v strahu pričakuje položnico za ogrevanje stanovanja v prejšnjem mesecu. Temperature so se po topli jeseni precej spustile in ogrevalne naprave so pošteno delale. Kot rečeno, v novembru se je variabilni del cene toplote za gospodinjske odjemalce znižal 201,71426 EUR/MWh brez DDV na 185,07254 EUR/MWh prav tako brez davka. »To pomeni, da bodo gospodinjstva za eno megavatno uro toplote plačala dobrih 15 evrov manj,« poročajo na trboveljski komunali.

Kot rečeno pa so bile temperature v mesecu novembru bistveno nižje kot mesec prej, zato tudi pocenitev za večino ne bo pomenila manjši znesek na položnici. Občina Trbovlje je zato spremenila lanski pravilnik, ki dodeljuje pomoč za plačilo ogrevanja. Zdaj občanom z najnižjimi dohodki dodeljuje subvencijo namesto dva, kar tri mesece, gospodinjstvo pa lahko prejme tudi do 100 evrov pomoči v posameznem mesecu.

Kaj pa javne ustanove, vrtci, šole?

Opevani vladni ukrep pa je pozabil na podjetja, šole, vrtce, bolnišnice …v Trbovljah bodo ti za ogrevanje še vedno plačevali skoraj 197 evrov (brez DDV) na megavatno uro. In slej, ko prej bodo ti visoko ceno ogrevanja prelili v storitve, ki jih plačujejo občani.

Nov direktor obljublja znižanje cene ogrevanja – in to dvakrat

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --