22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoMedtem, ko so barvali ograjo in čistili brežino so ljudje pričeli nositi...

Medtem, ko so barvali ograjo in čistili brežino so ljudje pričeli nositi hrano in pijačo

Več kot dobro sprejeta je bila študentska delovna brigada, ki se je včeraj v Hrastniku zaključila. 

Ekipa prostovoljcev je prejšnji teden v sklopu 22. Študentske delovne brigade obiskala Hrastnik, postavila šotore in se odpravila na delo. Pridne roke mladih entuziastov so uredile pešpot od Glasbene šole do centra. Prebarvali so ograjo, očistili brežine, prebarvali so čebelarski dom in prenovili napis. Uredili so tudi okolico tenis kluba ter se lotili pešpoti med Dolom in Hrastnikom. Ta sicer potrebuje še nekaj metrov strojne pomoči, so nam pojasnili na hrastniški občini, kjer napovedujejo, da bo pot za javnost odprta v avgustu.

Tudi dež jih ni pregnal

Sredi tedna je dež zalil šotore, zato so mladostnikom omogočili spanje v športni dvorani. In kljub temu, da je dež ponagajal pri delu, so prostovoljci uspelo postoriti vse kar so si zadali. Patrik, Sergej in Matyi iz Prekmurja so urejali ograjo ob hrastniški pešpoti. Povedali so, da samega mesta še niso uspelo spoznati, so pa bili navdušeni nad obljubo, da bodo lahko stopili v rudniški rov.

“Fantastična,” je odgovor župana Marka Funkla na vprašanje, kakšna se mu je zdela brigada. “Takšne projekte pozdravljamo,” je nadaljeval in pojasnil, da odločitev ŠOUM (Študentske organizacije v Mariboru) za prihod v Hrastnik ni naključje. “Delovanje študentskih organizacij dobro poznam, saj sem v njih tudi sam sodeloval in menim, da je prav delovna brigada eden najboljših projektov vseh študentskih organizacij. Povezal sem se s starimi prijatelji in našli smo način za sodelovanje.”

Mlade pri delu pa so opazili tudi domačini. Marsikdo se je ustavil in vprašal, kaj počno, nam povedo študentje. Tako so Hrastničani pokazali tudi svojo gostoljubnost in zahvalo za njihovo delo ter jim redno prinašali hrano in pijačo.

Študenti prostovoljci z lopato v rokah po Hrastniku

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...