17.9 C
Trbovlje
četrtek, 5. avgusta 2021
ZON.siAktualnoŠtudenti prostovoljci z lopato v rokah po Hrastniku

Študenti prostovoljci z lopato v rokah po Hrastniku

Vsa prosta mesta so bila zapolnjena v nekaj dneh, kar pomeni, pravijo na hrastniški občini, da želja po prostovoljstvu med mladimi še kako živi. V Hrastniku se bodo mladi lotili pešpoti, športnih ter društvenih objektov. 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo med 16. in 22. julijem 2021 izvedla že 22. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Hrastnik. Namen brigade je v prvi vrsti pomagati krajanom demografsko ogroženih področij, spodbujati prostovoljstvo med študenti, pomembno pa je tudi druženje med študenti, saj se tu sklenejo prijateljstva, ki trajajo še dolgo po zaključku brigade. Skupina študentov v Hrastniku že te dni pripravlja kamp in vse potrebno za prihod študentov brigadirjev.

Na pobudo ŠOUM se že več kot dve desetletji vsakoletno zbere skupina študentov, ki je pripravljena prostovoljno pomagati pomoči potrebnim. Pomoč nudijo prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali pa so demografsko ogroženi. Zaradi vsem znanih razmer povezanih z epidemijo koronavirusa COVID-19, je bila tudi lanska izvedba Študentske delovne brigade odpovedana. Letos so študenti odločeni, da občini Hrastnik priskočijo na pomoč.

»Na ŠOUM smo se odločili, da letošnjo Študentsko delovno brigado vendarle izvedemo in sicer v občini Hrastnik, kjer bi morali gostovati že leto poprej. Sicer bo letošnja izvedba trajala nekaj dni manj, natančneje natanko en teden, gostila pa bo okoli 35 študentov ter drugih prostovoljcev. Veseli in ponosni smo, da lahko nadaljujemo delo naših predhodnikov, ki so s študentskimi prostovoljnimi akcijami pričeli že leta 1999, ko so se odpravili na pomoč pri odpravljanju posledic potresa v Bovcu,« dodaja David Lukner, vodja letošnje Študentske delovne brigade.

Načrtovana dela v Hrastniku: vzpostavitev večjih pešpoti v občini, urejanje okolice športnih objektov v občini, obnova Čebelarskega doma, v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije bo potekalo tudi urejanje in markiranje planinskih pešpoti v občini. Prostovoljci bodo po potrebi priskočili na pomoč tudi domačinom pri vsakodnevnih kmečkih opravilih.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na hrastniški policiji iščejo administratorja – rok za prijavo 3 dni, pot do objave pa …

Ministrstvo za notranje zadeve, natančneje Policija išče administratorja s srednješolsko izobrazbo za delo na Policijski postaji Hrastnik. So pa postavili neverjetno kratek rok za...