-- OGLAŠEVANJE --

Medijske toplice prodane!

Hotel Medijske toplice je prodan. Kaj bodo z njim storili novi lastniki?

-- OGLAŠEVANJE --

Po dolgih 7 letih propadanja se Medijskim toplicam morda ponovno obeta svetlejša prihodnost. Meja kmetijsko podjetje Šentjur, 49 % lastnik Hotela Medijske toplice, naj bi svoj delež prodal zasavskima poslovnežema Alešu Zupanu in Romanu Ahacu, čeprav v zemljiški knjigi in v evidencah Ajpesa prepis lastništva še ni javno objavljen. Da so bile Medijske toplice dejansko prodane, so nam potrdili na občini Zagorje.

Medijske toplice PISO
Medijske toplice, PISO

Nepremičnina vredna 1,5 milijona evrov

Koliko sta nova lastnika odštela za nakup Medijskih toplic ni znano, po podatkih GURS pa vrednost nepremičnine znaša nekaj manj kot 1,5 milijona evrov. Prav tako še ni znano, kaj bosta s svojim deležem storila solastnika Medijskih toplic, to je podjetje Domine nepremičnine (13,1 % lastnik) in podjetje Avto Celje (37,8 % lastnik), ki je v stečaju.

Občina Zagorje ima v Medijskih toplicah vknjiženo hipoteko za 76.000 evrov, saj dolg iz naslova nadomestila za stavbno zemljišče še ni poplačan, so povedali na občini. Poleg tega imajo po podatkih iz zemljiške knjige hipoteke vknjižene tudi A banka, Poštna Banka Slovenije, Zavarovalnica Maribor in Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki ima vpisani dve hipoteki: za 2,2 milijona evrov in 1 milijon evrov.

Turizem tudi v prihodnje?

“Občina je zainteresirana za resen premik v Medijskih toplicah in bo investitorju pomagala, kolikor je v njenih pristojnostih, tudi pri pridobivanju evropskih sredstev, če se bo pokazala priložnost,” pravijo na občini Zagorje.

In kakšni so načrti občine na tem področju? “Trenutno je vse odvisno od investitorja, območje je vsekakor turističnega pomena in kot takšnega ga občina Zagorje želi tudi v prihodnje,” so še povedali na občini.

medijske toplice1

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --