-- OGLAŠEVANJE --

Med zimskimi počitnicami starši v službo, otroci pa na zabavo

-- OGLAŠEVANJE --

Bližajo se šolske zimske počitnice. V tem letu bodo v zasavski regiji med 19. in 23. februarjem, v sosednji posavski statistični regiji pa od 26. 2. do 1. 3.. Zimsko-snežne radosti se nam letos ne obetajo, smo pa zbrali pester izbor drugih aktivnosti v Zasavju. 

V torek in četrtek izlet in raziskovanje Poljske

V Hišo eksperimentov bodo prijavljene peljali člani Društva prijateljev mladine Zagorje. V hiši obljubljajo prav posebno dogodivščino. Zbrano druščino bodo po koncu eksperimentiranja peljali še na sprehod po Ljubljani. Za omenjeno aktivnost so obvezne prijave in plačilo v višini 10 evrov. Zbor bo na železniški postaji Zagorje ob 8:50.

Mednarodna prostovoljka bo v četrtek od 10. do 13. ure na ustvarjalen način predstavila Poljsko. Dogodek bo potekal na Proletarcu.

Društvo prijateljev mladine dopoldne, Zavod za mladino in šport pa popoldne

Risanko Miraculous: Pikapolona in Črni maček si bodo prijavljeni lahko ogledali v ponedeljek ob 9. uri.

Na kuharski delavnici bodo v torek od 9. do 13. ure izdelovali čokoladni fondue in lizike, prav tako v organizaciji DPM Trbovlje. Od 16. do 20. ure bodo v Zavodu za mladino in šport v Trbovljah pripravili družabne igre, karaoke in ustvarjalnice.

Z doplačilom 8 evrov pa bodo počitnikarji lahko odšli na kopanje oziroma izlet. V DPM zbirajo prijave za kopanje v Thermani Laško v sredo in izlet v Center Noordung v petek.

Kreativna delavnica Stran od zaslonov bo potekala v četrtek od 9. do 13. ure. Za vse programe DPM Trbovlje je potrebna predhodna prijava in zaželen tedenski prispevek v višini 10 evrov. Ponujajo še možnost dodatnega varstva. Otroci naj imajo s seboj malico.

V popoldanskih urah v ZMŠT pripravljajo še edinstveni kviz, kjer bodo udeleženci pokazali znanje od osnovnih matematičnih ugank pa vse do zgodovinskih dejstev in znanstvenih skrivnosti. Kviz se bo odvijal v petek. Poetično pogovornemu večeru z Mašo Rome se bodo zainteresirani pridružili v soboto ob 19. uri.

Vsak dan nekaj, za različne okuse

V muzeju Litija bodo v ponedeljek od 10. do 13. ure zganjali kuharske vragolije. Naučili se bodo speči mufine in jih po umetniško okrasiti. Na aktivnost se je potrebno prijaviti pri organizatorju, Mladinskemu centru Litija.

Z vlakom se bodo lahko vsi, ki se bodo prijavili preko spletnega obrazca na spletni strani omenjenega mladinskega centra, odpravili na kopalni izlet v Laško. Odhod bo ob 7:28 iz železniške postaje Litija, doplačati pa bo potrebno 6 evrov.

Sredin kino dan je namenjen otrokom nad 15. letom starosti. V popoldanskem času si bodo skupaj ogledali izbrane filme. Prijave niso potrebne.

Za športne navdušence bodo v četrtek od 10. do 13. ure organizirane različne športne igre in poligon. Aktivnost bo potekala v športni dvorani Ambient.

Videoigrice bodo lahko navdušenci igrali v petek od 10. do 14. ure na počitniški izdaji Gamers kluba. Dodatne informacije so na voljo v Mladinskem centru Litija. Vse aktivnosti so namenjene otrokom od 12. leta starosti.

Torek, sreda in petek v Hrastniku

Vse aktivnosti za učence na počitnicah v Hrastniku pripravljajo na Občinski zvezi prijateljev mladine Hrastnik, kjer sprejemajo prijave. Sinhronizirana filmska predstava Preprosto super se bo odvila v Delavskem domu Hrastnik v torek ob 10. uri.

Do ponedeljka se lahko prijavijo tisti, ki bi v sredo od 9:30 do 11:30 plavali v bazenu v Hrastniku.

Petkov dan je rezerviran za izlet v Celje, kjer se bodo otroci lahko preizkusili v drsanju. Cena programa je 5 evrov in še dodatno za izposojo drsalk za tiste, ki nimajo svojih. Odhod bo ob 8. uri iz dvorišča OŠ Hrastnik, povratek pa okrog 12. ure. Prijave sprejemajo do torka oziroma do zapolnitve prostih mest.

Zimske počitnice bodo v Radečah ustvarjalne

Teden kasneje pa potekajo zimske počitnice v Radečah. Otroci se v kulturno turističnemu rekreativnemu centru Radeče lahko prijavijo na aktivnosti, ki bodo potekale vsak dan počitnic od 10. do 12. ure. Število prostih mest je omejeno na 15.

Likovna ustvarjalnica “živali pozimi” bo v ponedeljek potekala v Domu kulture Radeče.

Na radeški tržnici se bodo zbrali tisti, ki si želijo na pohod na Svinjski rt. Zaključili bodo s toplim kakavom.

V sredo se bodo lahko otroci družili z igrami. V Domu kulture Radeče organizirajo igranje različnih družabnih iger.

Športni četrtek bo potekal v Športni dvorani Radeče. S prijatelji bodo lahko igrali krosminton.

Še zadnji dan počitnic bodo otroci deležni predstavitve praznovanja kitajskega novega leta in se udeležili ustvarjalnih delavnic v Domu kulture Radeče.

Pestre zimske počitnice za zagorske šolarje

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --