1.1 C
Trbovlje
četrtek, 9. februarja 2023
ZON.siAktualnoMed prvih 15 najbogatejših Slovencev 2 Zasavca in še lastnik tovarne v...

Med prvih 15 najbogatejših Slovencev 2 Zasavca in še lastnik tovarne v Hrastniku

Mnogim nepredstavljivo premoženje pripada najbogatejšim Slovencem. Na lestvici najdemo tudi lastnika Steklarne Hrastnik, Zagorjana Sandija Češka in Trboveljčana Jureta Kneza. Skupno njihovo premoženje – po ocenah seveda – meri kar 624 milijonov evrov.

Najbogatejši Slovenci po izračunu revije Manager, ki vsako leto objavi lestvico prvih 100 – so letos le ti dosegli rekord in krepko presegli 8 milijard evrov. Lanski seštevek so povečali za kar 15 odstotkov, obenem pa zvišali tudi vstopni prag za lestvico najbogatejših. Zadnji na lestvici je vreden 33,3 milijona evrov.

Na lestvici pod številko 1 in 2 mesti zasedata zakonca Login s podjetjem Outfit7, na tretjem mestu je družina Šešok (Iskra). Prvi z zasavsko povezavo na lestvici je Igor Lah oziroma družina Lah pod številko 5. Gre za lastnike Steklarne Hrastnik preko koncerna GlobalGlass. Lahi naj bi bili težki 266 milijonov evrov, njihovo premoženje pa se je v zadnjem letu povečalo za 27%.

Kaj je Lah o prihodnosti Steklarne povedal pred dvema letoma? TUKAJ

Na natanko 10. mestu sta se znašla zakona Sandi Češko in Livija Dolanc kot ustanovitelja in lastnika Studia Moderna. Češko je pred tremi leti večinski delež podjetja sicer prodal, a ga letos ponovno odkupil. Njuno premoženje je glede na lansko leto padlo za kar 42 odstotkov, še vedno pa štejeta 205 milijonov evrov.

V Zagorju se že v kratkem obeta nova proizvodnja pod taktirko Sandija Češka. PREBERITE

Jure Knez ob predstavitvi Mesta Akrobatov

Najbolj pristni Zasavc v vrhu lestvice najbogatejših Slovencev je zagotovo Dewesoftov Jure Knez, ki mu izračuni slovenskega medija pripisujejo 153 milijonov evrov vredno premoženje, to pa se je v primerjavi z lanskim letom povečalo za 20 odstotkov. Knez pa je, mnogo bolj kot po premoženju, v domačem okolju poznan kot inovator, kot idejni vodja Katapulta in kot oče Mesta Akrobatov, visokoleteče zgodbe, ki je trenutno še v povojih.

Kakšno bo Mesto Akrobatov je predstavil Jure Knez – TUKAJ

 

8,1 milijarde evrov, kolikor je težkih 100 najbogatejših Slovencev, je 1/22 ocenjenega premoženja najbogatejšega zemljana Elona Muska, po oceni Bloomberga je njegovo premoženje vredno približno 180 milijard dolarjev.

Drugi najbogatejši Slovenec je Zasavc!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tomaž Berginc: Kljub vsem izzivom lanskega leta smo podirali rekorde

Rekordna prodaja, številke pa že tako daleč, da ciljno ravnino 200 milijonskega mejnika praktično vidijo v daljavi. Zaradi nadpovprečnega uspeha, ki ga Tomaž Berginc,...
X