0.4 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoBo Češkova družba Vanema zgradila novo proizvodnjo v Zagorju?

Bo Češkova družba Vanema zgradila novo proizvodnjo v Zagorju?

Obstoječa proizvodnja podjetja Vanema naj bi se v širila in, da o tem konkretno razmišljajo, nam je potrdil tudi lastnik Studio Moderne in posledično podjetja Vanema, Sandi Češko.

Sicer je še prezgodaj, da bi povedal kaj več, nam je dejal v telefonskem pogovoru. Je pa potrdil, da razmišljajo v širitvi proizvodnje in da iščejo možne lokacije tudi v Zagorju.

Da pogovori potekajo je potrdil tudi zagorski župan Matjaž Švagan, ki želi, da bi na območju širitve industrijske cone v Kisovcu (območje med Ytongom in Lokami) razvijali dodatne gospodarske dejavnosti.

Gre za eno redkih, če ne kar edino tovrstno prosto zemljišče primerno za industrijsko gradnjo, ki že ima pogoje v prostorskih načrtih. Zemljišče je veliko 1,6 hektarja, nepremičnino pa so že v aprilu vpisali v načrt ravnanja s stvarnim premoženjem za leto 2021, kar pomeni, da so pripravljeni pogoji, da se zemljišče že v tem letu lahko proda.

Poleg Ruardija, kmalu v Zagorju tudi novo območje za investitorje

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Župan zahteva ukrepe, sicer bo predlagal razrešitev direktorice

Da je stanje resno, so bili tokrat več kot enotni vsi svetniki zagorskega občinskega sveta. Stanje v ZD Zagorje je vse slabše, javnost pa...