15.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoBo Češkova družba Vanema zgradila novo proizvodnjo v Zagorju?

Bo Češkova družba Vanema zgradila novo proizvodnjo v Zagorju?

Obstoječa proizvodnja podjetja Vanema naj bi se v širila in, da o tem konkretno razmišljajo, nam je potrdil tudi lastnik Studio Moderne in posledično podjetja Vanema, Sandi Češko.

Sicer je še prezgodaj, da bi povedal kaj več, nam je dejal v telefonskem pogovoru. Je pa potrdil, da razmišljajo v širitvi proizvodnje in da iščejo možne lokacije tudi v Zagorju.

Da pogovori potekajo je potrdil tudi zagorski župan Matjaž Švagan, ki želi, da bi na območju širitve industrijske cone v Kisovcu (območje med Ytongom in Lokami) razvijali dodatne gospodarske dejavnosti.

Gre za eno redkih, če ne kar edino tovrstno prosto zemljišče primerno za industrijsko gradnjo, ki že ima pogoje v prostorskih načrtih. Zemljišče je veliko 1,6 hektarja, nepremičnino pa so že v aprilu vpisali v načrt ravnanja s stvarnim premoženjem za leto 2021, kar pomeni, da so pripravljeni pogoji, da se zemljišče že v tem letu lahko proda.

Poleg Ruardija, kmalu v Zagorju tudi novo območje za investitorje

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...