Matjaž Han: Želim biti netipični minister

0
1359

“Absolutno se zavedam se, da sem prevzel eno zelo pomembnih funkcij,” je ob prihodu v Trbovlje na otvoritev Zasavskega podjetniškega inkubatorja prejšnji teden dejal novopečeni gospodarski minister Radečan Matjaž Han. 

Za “svoje” kraje šteje tudi Zasavje, nam zaupa. Kot minister se bo trudil, da bo sodeloval z vsemi gospodarstveniki in podjetniki. “Moja vrata na ministrstvu bodo odprta”. Han, prepričan, da minister ni le funkcija, temveč pomembna odgovornost. “Želim biti netipičen minister, ki mu funkcija ni stopila v glavo. Želim biti minister v službi gospodarstva in na konec koncev podjetništva.” 

Sicer pa je Zasavje tudi območje malih podjetnikov, ki v skupnem ustvarijo več kot makro podjetja. Kako bi jim s strani ministrstva lahko pomagali? Trenutno na ministrstvu delajo revizijo glede sredstev in kam so usmerjena. Han prihaja namreč iz podjetniških vrst in “vem da vsaka mala stvar pomaga,” pravi. Tako je za naš portal še obljubil, da bodo v zelo kratkem času pogledali, kje in kako bi država lahko priskočila na pomoč.

Minister je spomnil še na turizem, ki prav tako spada pod njegov resor. “Tudi v Zasavju se tega ne smemo bati. Takšno in drugačno okolje, a potencial je velik,” prvotno, pa je prepričan Han, moramo spremeniti svoj pogled.

Torej, ko bodo na ministrstvu sestavili vse delce, bodo podjetnikom predstavili plan. Vsekakor pa ne bodo pozabili na male zadeve, minister je namreč prepričan, da že z odpravo administrativnih ovir da ne bi sprejemali škodljive davčne zakonodaje in povzročali šokov v gospodarstvu lahko država veliko stori.

Zavedanje od kje prihaja, bo ministru dobra popotnica, je prepričan. Z vsemi deležniki bi rad ustvaril dobre zgodbe in “ko bomo vsi zaveslali v isto smer, potem lahko tudi na teh naših koncih posije sonce,” zaključi naš sogovornik, ki se že veseli prihodnjega obiska v Zasavju.

SORODNI ČLANKI:

SPREMEMBE: Sosedi z ministrom, Zasavje s še enim poslancem