-0.1 C
Trbovlje
sobota, 28. januarja 2023
ZON.siAktualnoSPREMEMBE: Sosedi z ministrom, Zasavje s še enim poslancem

SPREMEMBE: Sosedi z ministrom, Zasavje s še enim poslancem

Včeraj je najverjetnejši novi mandatar Robert Golob predstavil kandidate za ministre, in če bo ta obveljala, bodo Radečani dobili ministra, Zasavci pa še enega poslanca. 

Radečan Matjaž Han (SD) je bil na tokratnih volitvah že šestič izvoljen za poslanca, na ministrskem mestu še ni sedel. Če Golobove napovedi držijo, bo v kratkem prevzel gospodarski resor. Han, ki je v Državni zbor prvič sedel leta 2004 in dve leti kasneje postal tudi župan Občine Radeče, je župansko funkcijo zapustil zaradi nezdružljivosti funkcij in vse do danes nadaljeval delo v čevljih poslanca.

Če bo torej Matjaž Han minister bo njegovo poslansko mesto dobil strankarski kolega Soniboj Knežak iz Hrastnik, ki je bil poslanec že v prejšnjem sklicu parlamenta. Ta je le dan po volitvah na svojem družbenem omrežju napovedal morebitno kandidaturo na lokalnih volitvah: »V naslednjih tednih se bom tudi odločil glede svoje nadaljnje kariere. Ena izmed opcij so tudi jesenske županske volitve, na katere me mnogi že kar nekaj časa nagovarjate in kjer tudi sam vidim še precej prostora za izboljšave …« Knežaku, ki je že večkrat (neuspešno) kandidiral za župana in več let sedel tudi v Občinskem svet Občine Hrastnik morda le ne bo treba na lokalne volitve, da bi v politiki ostal.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Čeprav v dolini vse kopno, v hribih še vedno rovi po snegu

Našo objavo so spodbudila pisma bralcev. Eni, ki tarnajo čez neočiščene pločnike v mestu, pa drugi, ki so si morali dobesedno skopati rove, da...
X