-- OGLAŠEVANJE --

Mati narava je bila tokrat močnejša

-- OGLAŠEVANJE --

“Mati narava je bila tokrat močnejša,” priznava Marko Veršić iz podjetja CGP Novo mesto, ki skrbi za vzdrževanje državnih cest, saj zaradi mraza tudi posipanje cest s soljo ni imelo pravega učinka.

Soljenje cest ima učinek le do -7 stopinj Celzija

Marko Veršić

“Največ težav smo imeli ponoči, ko je temperatura padla tudi do -10 stopinj Celzija, zato posipanje cest s soljo ni imelo večjega učinka. Sol namreč deluje nekje do -7 stopinj Celzija. Ceste zdaj kopnijo; večjih težav in nesreč na cestah ni bilo. Z vožnjo po pameti in z zimsko opremo gre,” je povedal Veršić.

Da sol v hudem mrazu slabo deluje, se vidi na cestah, pravi Milan Fakin iz Komunale Zagorje: “Nočno pluženje in posipanje ni imelo takšnega učinka, saj sol ni delovala v takšnem obsegu kot običajno.” Rekordno zasneženi februar je povzročil, da Komunali Zagorje zaloge posipnih sredstev že kopnijo, a imajo naročeno novo pošiljko. “Nekaj težav je bilo z dostavo soli v Luko Koper, a jo imamo zaenkrat še dovolj, za konec tedna pa je tudi napovedana odjuga.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Župan ogorčen! Kdo krade rože z mostu?

Pred hrastniškim občinskim praznikom vsako leto poskrbijo za zasaditev in ureditev zelenic ter gredic po občini. A tokrat je to nekoga zmotilo ... Ponoči so...
-- OGLAŠEVANJE --