11.4 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. marca 2023
ZON.siAktualnoMati narava je bila tokrat močnejša

Mati narava je bila tokrat močnejša

“Mati narava je bila tokrat močnejša,” priznava Marko Veršić iz podjetja CGP Novo mesto, ki skrbi za vzdrževanje državnih cest, saj zaradi mraza tudi posipanje cest s soljo ni imelo pravega učinka.

Soljenje cest ima učinek le do -7 stopinj Celzija

Marko Veršić

“Največ težav smo imeli ponoči, ko je temperatura padla tudi do -10 stopinj Celzija, zato posipanje cest s soljo ni imelo večjega učinka. Sol namreč deluje nekje do -7 stopinj Celzija. Ceste zdaj kopnijo; večjih težav in nesreč na cestah ni bilo. Z vožnjo po pameti in z zimsko opremo gre,” je povedal Veršić.

Da sol v hudem mrazu slabo deluje, se vidi na cestah, pravi Milan Fakin iz Komunale Zagorje: “Nočno pluženje in posipanje ni imelo takšnega učinka, saj sol ni delovala v takšnem obsegu kot običajno.” Rekordno zasneženi februar je povzročil, da Komunali Zagorje zaloge posipnih sredstev že kopnijo, a imajo naročeno novo pošiljko. “Nekaj težav je bilo z dostavo soli v Luko Koper, a jo imamo zaenkrat še dovolj, za konec tedna pa je tudi napovedana odjuga.”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Zaradi nočnih padavin na celotnem območju vodovoda Trbovlje prekuhavanje vode

Komunala Trbovlje obvešča, da bo zaradi okvare na vodovodu danes, 27. marca 2023, občasno prekinjena dobava pitne vode na območjih Prapreče-del in Potoška vas. Zaradi...
X