-- OGLAŠEVANJE --

Maši Jazbec priznanje za likovno in vizualno umetnost

-- OGLAŠEVANJE --

Dobitnik nagrade Riharda Jakopiča za leto 2023 je slikar Staš Kleindienst. Priznanji Riharda Jakopiča pa prejmeta Maša Jazbec in Mitja Konić. Podelitev najvišje nacionalne nagrade za likovno in vizualno umetnost bo 12. aprila v Moderni galeriji, njihova dela pa bodo razstavljena med 13. aprilom in 6. majem v Galeriji ZDSLU.

Trboveljčanka Maša Jazbec je uveljavljena umetnica na področju intermedijske umetnosti. Raziskovanje in sinteza njenih spoznanj ob številnih soočenjih človek – tehnologija – robot (humanoidni, androidi), je mogoče prepoznati kot odprt projekt v delu ali kot zaključen artikuliran materializiran koncept in kot znanstveno umetniški projekt, ki nagovarja, problematizira, postavlja vprašanja in pričakuje odgovore, piše v utemeljitvi.

Po končanem pedagoškem študiju v Mariboru je vpisala magistrski študij novomedijske umetnosti na Univerzi v avstrijskem Linzu in doktorirala na Japonskem. Zasavci jo dobro poznamo, saj obiskuje prireditve s svojo robotko Evo in prijateljico robotko Lili. Jazbečeva tudi je vodja laboratorija DDTLAB v Katapultu. V zadnjem obdobju so njene samostojne razstave gostile tri galerije – Galerija Equrna v Ljubljani, Galerije Velenje in Galerija Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki. Slednja je bila tudi osnova predloga za podelitev priznanja.

Mama slavne robotke Eve je ustvarila svojo origami kolekcijo nakita

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --