3.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoMama slavne robotke Eve je ustvarila svojo origami kolekcijo nakita

Mama slavne robotke Eve je ustvarila svojo origami kolekcijo nakita

Še eden od simpatičnih projektov, ki se dogajajo za vrati trboveljskega pospeševalnika. V soboto bodo prvič javnosti predstavili nosljivo umetnost imenovano FAMI ORIGAMI. Kako pa je japonska umetnost v Trbovljah postala nakit?

Oče Strugar v penziji trenira možgane in fino motoriko z zlaganjem origamijev. Starejša hčerka umetnica in raziskovalka robotike dobi idejo, da bi lahko iz origamijev ustvarili čudovit nakit in ostale dodatke, s pridihom znanstvene fantastike in japonske kulture. Mlajša hčerka umetnica pa je odličen model za nosljivo umetnosti – origami uhani. Tako je nastal FAMI ORIGAMI izpod prstov Maše Jazbec. 

Kako sodobna umetnica Maša Jazbec, poznana tudi kot zvesta spremljevalka robotke Eve, izdeluje japonsko nosljivo umetnost in kakšni so njeni izdelki preverite sami, saj bo kolekcijo predstavila javnosti prav v Trbovljah.

V soboto, 18. 3. 2023 med 10. In 14. uro v Katapultu v Trbovljah. Dogodek bo poln pridiha japonske kulture.

 

“Doživite in spoznajte lepoto in pomen brezčasne oblike origami umetnosti v osupljivi in nosljivi obliki FAMI ORIGAMI,” povabi na dogodek trboveljska umetnica. Vsak par uhanov je izdelan natančno in skrbno, rezultat pa je osupljiv kos nosljive umetnosti. Prvi v obetavnem začetku novega projekta so uhani samorog in žerjav. Slednji, torej Orizuru uhani so klasične in brezčasne oblike, ki nikoli ne bodo šle iz mode. Bolj igriv je samorog, ki se v različnih barvah prilega vsakemu kosu oblačila.

Vsak uhan je nežno ročno zložen, tako da nastane osupljiv žerjav, ki se lepo prilega ušesu.
Na dogodku bo izpostavljena edinstvena lepota japonske kulture. Maša Jazbec bo obiskovalcem omogočila pokušino nošenja tradicionalne japonske yukata, vrste ležernega japonskega kimona. Poleg tega boste postreženi z japonskim čajem.

Maša Jazbec: Roboti so naši prijatelji, ne sovražniki

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...