today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siŠportMarkuljević peti v Ljubljani

Markuljević peti v Ljubljani

Od petka do nedelje je Karate zveza Slovenije v Ljubljani organizirala 23. Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Nastopilo je 1007 tekmovalk in tekmovalcev iz 13 držav. Slovenijo je na prvenstvu zastopalo 75 tekmovalcev, med njimi tudi štirje člani našega kluba: Vita Audič, Lan VozeL ter Marko in Uroš Markuljević. Med reprezentančnimi trenerji na prvenstvu je bil v soboto tudi naš Blaž Hribovšek. Žal se zaradi poškodbe, ki jo je staknil prejšnjo soboto ob osvojitvi naslova državnega prvaka, prvenstva ni mogel udeležiti Daniel Haralović, ki pa je stiskal pesti za svoje reprezentančne kolege v Ljubljani.

Najboljši posamezni rezultat je dosegel Marko Markuljević v kategoriji mlajših članov do 75 kg.

Marko je nastopil v kategoriji do 75 kilogramov, po prostem prvem krogu je v drugem izgubil proti Grku z 2:0, ki se je v nadaljevanju uvrstil v finale ter tako omogočil Marku nastop v repasažu. Tam je prvo premagal predstavnika Bosne in Hercegovine 3:1. Sledila je borba za bronasto medaljo, kjer mu je nasproti stal reprezentančni kolega Žiga Suša, ki je bil tokrat boljši in osvojil prvo slovensko medaljo na domačem balkanskem prvenstvu. Za drugo medaljo je poskrbela Zala Maria Žibret, ki je osvojila srebrno medaljo pri mlajših članicah nad 68 kilogramov.

Prvi dan prvenstva je debitantski nastop za reprezentanco imela Vita Audič, ki je v prvem krogu morala priznati premoč predstavnici Bosne in Hercegovine z 3:0.

Kadeti do 63 kg: VOZEL Lan – ZDRAVKOV Dimitar (Bolgarija) = 0:4

Mlajši člani do 84 kg: MARKULJEVIĆ Uroš – KOSOVIĆ Lazar (Črna gora) = 2:2 (Senshu)

Zadnji dan prvenstva je bil namenjen ekipnim nastopom. Člani ekip so bili Lan Vozel pri kadetih, Denis Šehič pri mladincih ter Kenan Isakovič in Uroš Markuljevič pri mlajših članih. Denis je bil v sestavi mladinske ekipe, ki je z dvema zmagama in enim porazom osvojila bronasto medaljo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...