-- OGLAŠEVANJE --

Lokal patriot, ki si želi razvoja v Zasavju

-- OGLAŠEVANJE --

“Pojavljanja v medijih nismo vajeni,” nas prijazno sprejme Anton Hribovšek direktor podjetja Hilman d.o.o., ki se ni želel postaviti pred naš objektiv.

Mnogi mislijo, da je podjetje “sveže”, ali da prihajajo od drugje. Zakaj, vprašamo. “Začeli smo pred desetimi leti. Takrat nas je bilo pet, danes je v podjetju zaposlenih 25 ljudi,” se spominja Hribovšek.

“Od začetka smo delali izključno izven Zasavja, lokalno se pojavljamo v zadnjem obdobju. Težko je, gradi se malo in zato praktično ni veliko možnosti, da bi delali tukaj, v Zasavju.”

“Sem lokal patriot, nikoli nisem razmišljal, da bi podjetje selili iz Zasavja. Želim si razvoja v Zasavju, tudi naši delavci so Zasavci.”

Hilman ponuja storitve povezane z gradbeništvom, a obetajo se spremembe: “letos nas čaka velik prelom – uvedli bomo namreč tudi proizvodnjo. Ta bo v Zagorju, v kompleksu novih prostorov, kamor smo se preselili oktobra. Kaj več pa zaenkrat še ne bomo razkrili,” skrivnostno pravi direktor.

“Najboljša reklama so seveda zadovoljne stranke, ki se vračajo k nam,” pravi Hribovšek.

Trboveljčani delajo izključno za slovenski trg in se temu prilagajajo. Velik poudarek dajo tudi na razvoj, koliko jim pač to dopušča situacija na trgu. Lani so ustvarili 2,2 milijona evrov prometa in okoli 100.000 evrov dobička. “Glede na situacijo v gradbeništvu, ki ni najbolj rožnata, nam gre dobro” zadovoljno komentira letno poročilo direktor.

Dobra novica za Zasavce

Kot obljubljamo, v vsakem podjetju preverimo tudi, kako je z zaposlovanjem. In znova dobra novica. Pravkar iščejo sva strojnika, ostalo zaposlovanje je odvisno od potreb na trgu. “Lani zaposlovanje sploh ni bilo v načrtu, pa smo na novo zaposlili kar pet delavcev.” Hribovšek je presenečen tudi nad tem, kako težko je dobiti dobrega delavca: “Kljub visoki brezposelnosti je težko dobiti dobrega, pridnega delavca. Mi potrebujemo predvsem strojne inštalaterje, kovinarje. K nam pridejo vprašati za delo, včasih iz drugih podjetij, včasih je razlog v stečaju nekega podjetja. Iz zavoda ne dobiš skoraj nič.”

Iz Trbovelj vse preselili v Zagorje

Dolgo iskanje nove lokacije v Trbovljah, jih je pripeljalo v Zagorje. Iz premajhnih prostorov so jim v Zagorju našli lokacijo pod Ruardijem, kamor bodo sedaj preselili tudi sedež podjetja. Novi prostori so plod lastnega dela, zanje pa so odšteli okoli 600.000 evrov.

In kje je skrivnost njihovega uspeha?


“Delati moraš sam, zelo pomembna pa je tudi ekipa, ki mora biti homogena. Delavci se morajo med sabo razumeti. Tudi, če je delavec dober, pa ne funkcionira v ekipi, mora iti”
pojasni direktor, ki verjame v skupinsko delo.”Vsako jutro se vsi dobimo na sedežu podjetja, spijemo kavo, razporedimo delo in nato se delavci odpravijo na teren. Delavce je potrebno stimulirati, a ni vse v denarju. Občasno prirejamo službene zabave, piknike, turnirje v nogometu, pikadu, … To so malenkosti, ki se seštevajo. Tudi plače so solidne, lahko rečem, da v povprečju višje kot v ostalih zasavskih podjetjih.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --