22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siRadečeLiza iz Radeč z dvema medaljama iz Rusije

Liza iz Radeč z dvema medaljama iz Rusije

Radečanka Liza Novak je bila članica uspešne četverice, ki je nastopila na svetovnem mladinskem prvenstvu v športnem plezanju v ruskem Voronežu – domov so prinesli kar deset medalj in dobitnica ene izmed teh je tudi mlada radeška plezalka, ki je osvojila bronasto medaljo v težavnosti.

Kot so zapisali na uradni spletni strani Planinske zveze Slovenije, so štirje tekmovalci (poleg Lize še Sara Čopar, Lucija Tarkuš, Timotej Romšak) osvojili šest medalj iz posameznih disciplin ter štiri medalje še v kombinaciji.

Liza med plezanjem v Rusiji (foto: Slovenia Youth Climbing)

Liza Novak je kot mladinska reprezentantka prvič nastopila na svetovnem prvenstvu in se v domače Radeče vrnila z bronasto medaljo v težavnosti in prav tako bronasto v kombinaciji. Glede na to, da je izrazila željo, da se le prebije v finale, sta kar dve medalji s prvega svetovnega prvenstva, katerega se je udeležila, več kot odličen rezultat.

Ob skupni beri desetih odličij, med katerimi je tudi obetavna Radečanka Liza, je selektor mladinske reprezentance Anže Štremfelj zapisal: »Četudi so že na prejšnjih tekmovanjih pokazali, da so v dobri formi, medalje niso bile same po sebi umevne. Vzdušje v ekipi je izredno dobro, tekmovalci se spodbujajo med sabo, tako da smo res neizmerno veseli vsake medalje.«

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...