17.9 C
Trbovlje
petek, 29. septembra 2023
ZON.siAktualnoLitija do povezanih prostorov upravnih služb

Litija do povezanih prostorov upravnih služb

V stavbi, ki je bila – da je prišla do podobe, kakršna je današnja – postavljena v treh gradbenih etapah, domujejo številne javne in gospodarske institucije, do katerih se občani pogosto odpravljajo: Občina Litija, upravna enota Litija, geodetska pisarna Litija, urad za delo, notar, enota FURS-a …

Da bodo obiski uporabnikov na Jerebovi ulici 14 in na Ulici Mire Pregljeve 4 karseda praktični in bodo službe njim na voljo v čim bolj strnjeni obliki, je padla odločitev o preureditvi notranjih prostorov.

Prva ovira za ranljive skupine: Kako navzgor?

Geodetska pisarna Litija se je maja letos selila na Ulico Mire Pregljeve 4, kjer je tudi Sektor za davke Finančnega urada Ljubljana, in ker ranljive skupine nimajo možnosti dostopa do teh prostorov, so pospešeno pristopili k aktivnostim, da bodo v letu 2022 tudi invalidi in gibalno ovirani prebivalci lahko brez težav dostopali do omenjenih služb.

V stavbo, ki velja za občinsko in upravno središče, je sicer možno dostopati tudi z dvigalom, skozi katerega se je delegacija z Ministrstva za infrastrukturo podala proti notarju in geodetski pisarni, a s strani glavnega vhoda – do koder pa vodijo stopnice.

Dvigalo je z občinske strani v funkciji prehoda

V ponedeljek je bil prav v prostorih Občine Litija v sklopu obiska Vlade Republike Slovenije minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in ob tej priložnosti sta z županom Občine Litija Francijem Rokavcem po ogledu prostorov za vzpostavitev upravnega centra v Litiji podpisala medsebojni dogovor o izvedbi omenjene namere.

 

O višini investicije in pomoči države pri preureditvi prostorov, ki bodo po načrtih postali bolj praktični, minister sicer ni bil konkreten, je pa dejal: “Kar nekaj dela bo. Izzivi se znajo pojaviti, kot nam je znano tudi iz vsakdanjega življenja, pri nabavi in cenah gradbenega materiala.”

in pozdravil odločitev, da se domačinom omogoči, da čim administrativnih zadev opravijo na enem mestu, predvsem pa z enakopravno obravnavo in enakimi možnostmi dostopa za vse.

 

 

SORODNI ČLANKI:

Upravna enota Litija se bo selila

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POPOLNA zapora enosmerne v Trbovljah

Zaradi izvedbe talnih označb bo v nedeljo, 1. oktobra 2023, od 8. do 12. ure veljala popolna zapora Ulice 1. junija na odseku od Dežmana...