-- OGLAŠEVANJE --

Lani skoraj enkrat več kaznivih dejanj kot leto prej

Policisti Policijske postaje Hrastnik so v lanskem letu obravnavali 189 kaznivih dejanj, kar je skoraj enkrat več kot v letu 2022. Preiskali so jih za 12 odstotkov več kot v prejšnjem letu.

-- OGLAŠEVANJE --
Marjan Turnšek, načelnik PP Hrastnik

Hrastniški policisti so v lanskem letu preiskali skoraj 75 odstotkov storjenih kaznivih dejanj, kar jih, po podatkih načelnika PP Hrastnik, Marjana Turnška, uvršča med najboljše v celotni policijski upravi. Že pred začetkom predstavitve poročila o delu je hrastniški načelnik opozoril, da je kriminalitete več kot leto prej, kar je pripisal obravnavi 37 poslovnih goljufij. “V lanskem letu smo imeli policista na usposabljanju na oddelku za gospodarsko kriminaliteto in je s seboj prinesel spise, ki smo jih obravnavali, niso pa se zgodili na območju Hrastnika,” je pojasnil.

Največ kaznivih dejanj je bilo sicer storjenih na področju premoženja, od tega je bilo 8 velikih tatvin, 31 tatvin in 19 poškodovanj tujih stvari. Obravnavali so tudi eno roparsko tatvino, kar pomeni, da je tat poleg odtujitve žrtvam celo grozil ali jih napadel. Poslovnih goljufij je bilo v lanskem letu obravnavanih 37.

S področja nasilja v družini je bilo v 2023 obravnavanih 10 primerov ter 5 primerov spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let. Leto prej so policisti obravnavali 6 primerov nasilja v družini, torej se je kriminaliteta na tem področju povečala za več kot 100 odstotkov.

Na področju prometne varnosti 1828 ukrepov

opozorila obdolžilni predlogi plačilni nalogi
2022 749 55 1527
2023 416 66 1303

Ukrepi na področju prometne varnosti, vir: poročilo o delu PP Hrastnik

Od skupaj 1828 ukrepov na področju prometne varnosti, so v letu 2023 policisti izdali 416 opozoril, podali 66 obdolžilnih predlogov na sodišče ter izdali 1303 plačilne naloge. V lanskem letu so skupaj izvedli 2380 ukrepov.

V primerjavi z letom poprej se je povečalo število prometnih nesreč. Obravnavali so eno prometno nesrečo s smrtnim izidom in 15 nesreč s telesnimi poškodbami. Medtem v letu 2022 ni bilo prometnih nesreč, ki bi se končale s smrtjo, v šestih so udeleženci utrpeli telesne poškodbe. Nesreč, ki so imele za posledico materialno škodo je bilo lani 52, leto prej 2 manj.

Na področju javnega reda in miru so obravnavali 157 kršitev, kar je za 12 manj kot leto prej. Pridržali so 2 osebi.

Preventivne akcije

Poleg obravnavanj in ukrepov, so v lanskem letu policisti delovali tudi preventivno. Izvedli so 64 preventivnih aktivnosti, obiskali so osnovno šolo, otroke pospremili po varnih šolskih poteh, sodelovali s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter učiteljem predstavili vlogo služb pri odkrivanju in preprečevanju medvrstniškega nasilja.

Ta teden poostreno nad prehitre, razkrivamo, kako bo delo policistov ta teden potekalo v Hrastniku

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --