-- OGLAŠEVANJE --

Ta teden poostreno nad prehitre, razkrivamo, kako bo delo policistov ta teden potekalo v Hrastniku

-- OGLAŠEVANJE --

Poleg tehnične brezhibnosti in psihofizičnega stanja voznikov, bodo ta teden policisti posebej pozorni na prehitro vožnjo. Prav tako pa v tednu poteka akcija usmerjenega preverjanja voznikov enoslednih vozil. Kako bo delo potekalo v tem tednu, nam je povedal načelnik hrastniške policijske postaje Marjan Turnšek. 

“Vozniki navadno takrat, ko vedo, da poteka nadzor, zmanjšajo hitrost in vozijo varneje,” poročajo na GPU Ljubljana, kjer stremijo k dolgoročnemu cilju, da vozniki tak način vožnje ohranijo tudi po tem, ko poostreni nadzori ne potekajo več.

Glede na to, da se približuje konec šolskega leta bodo policisti v Hrastniku pozorni na okolico osnovne šole, sicer pa bodo ta teden, po besedah načelnika Marjana Turnška pozorni predvsem na naštete lokacije: “Naše aktivnosti bodo usmerjene na odseke cest, kjer smo v preteklosti ugotavljali povečane kršitve prekoračitve hitrosti in sicer na glavno cesto GII-108 smer Hrastnik – Litija, ter Hrastnik – Zidani most, regionalni cesti II. reda Podkraj- Hrastnik- Marno in Ulica 3. julija.”

Kot rečeno, bo ta teden namenjen tudi poostrenemu nadzoru motoristov, zato bodo ta teden, predvsem pa med vikendom, policisti večkrat prisotni na cesti proti Čečam. “Posebej bi opozoril še voznike enoslednih vozil na krajevne padavine in nalive na cestiščih, kjer prihaja tudi do nanosa peska in kamnov na vozišče,” je za naš portal dejal načelnik in spomnil še na tri aktualne zapori – pri steklarni, od nekdanjega Riklovega mostu proti Dolu in na cesti proti Marnem, kjer se pojavlja tudi več poškodb na voziščih in razne udarne jame.

Največ smrtnih žrtev ob vikendih in ponoči

Največ prometnih nesreč s smrtnim izidom zaradi neprilagojene hitrosti voznikov se pripeti ob koncih tedna (sobota in nedelja). V obdobju zadnjih 5 let je največ udeležencev zaradi neprilagojene hitrosti umrlo med polnočjo in 1. uro zjutraj – 14 umrlih, med 14. in 15. ter med 19. in 20. uro – po 12 umrlih. Večina smrtnih prometnih nesreč se zaradi neprilagojene hitrosti pripeti v pozno popoldanskem času (prometne konice) oziroma nočnem času (med 19. zvečer in 1. uro ponoči).

V Hrastniku so merilniki hitrosti pokazali, kje je treba nujno ukrepati

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --