-0.5 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoKumlanci pomagali Meliti s Save, ki so ji poplave povsem uničile dom

Kumlanci pomagali Meliti s Save, ki so ji poplave povsem uničile dom

Turistično razvojno društvo Krajinski park Kum Dobovec je na Kumsko nedeljo organiziralo družabno srečanje harmonikarjev, krajanov in vseh ljubiteljev Kumlanske. Tokrat pa so prijetno druženje zabelili s humanitarno noto, saj so jim misli redno uhajale k hudo prizadetim v avgustovskih poplavah. 
Na Kumski nedelji so zbirali prostovoljne prispevke in za družino Melite s Save pri Litiji zbrali 1000 evrov. Društvo Relik je podarilo nekaj slik in s tem še polepšalo nedeljski dogodek.
Ko so člani društva obiskali Melito, so znova videli, kakšne razsežnosti je škoda, ki so jo povzročile poplave. Izjemno hvaležna prebivalka Save, je bila nad gesto prebivalcev Dobovca in obiskovalcem nedeljske prireditve zelo ganjena. Upanje ji dajejo ljudje in vsa pomoč posameznikov, ki so jo prejeli v zadnjem mesecu, je povedala.
“Novo upanje smo opazili tudi v rožici, ki je po poplavah že vzcvetela pred hišo,” je dejal Matej Strgaršek po obisku poplavnega območja in se obenem zahvalil vsem, ki so sodelovali v dobrodelni akciji.

PREGLED: Je sploh mogoče iz ali v Zasavje?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Delavnice v trboveljskih KS-ih: Naredili bodo vizijo mesta

Trboveljska občina bo v naslednjih dneh pripravila delavnice po vseh krajevnih skupnostih, zato da bi skupaj sestavili vizijo in cilje nove strategije Občine Trbovlje.  "Vaš...