2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoPREGLED: Je sploh mogoče iz ali v Zasavje?

PREGLED: Je sploh mogoče iz ali v Zasavje?

Padavine, ki so se začele včeraj popoldan, so prve težave povzročile v severni Sloveniji, nadaljuje se na vse konce. Sirene se za nevarnost se oglašajo na različnih koncih, izvajajo se evakuacije. Niti slučajno pa padavin še ni konec in poplavljenih območij v Sloveniji je vse več. Nekatere reke so dosegle najvišje do sedaj izmerjene vrednosti.

V Zasavju je poplavljena cesta med Zagorje in Trbovljami pri ribogojnici.

Poplave Litija, Hotič, Sava, Log

Zaprli so most čez Savo v Litiji, pred tem je bil zaprt tudi most v Kresnicah. Zaprte so ceste Senožeti-Jevnica, Ribče, Kresniške poljane-Kresnice, Vernek, Spodnji Hotič, Pogonik, Zgorni Log, Litija-Ponoviče, Breg pri Litiji, Spodnji Log, Sava. Porušen je most v Beričevem.

Zaprta je cesta Hrastnik – Zidani Most, tudi cesta Rimske Toplice – Zidani Most. Poplavljen tudi center Radeč.

Še vedno je zaprta štajerska avtocesta med Žalcem in Šentrupertom v obe smeri. Zastoj je od Lukovice do Vranskega proti Mariboru ter na vseh vzporednih cestah. NA promet.si poročajo o zaprtju cest: Litija – Ljubljana, Hrastnik – Zidani Most, Hrastnik – Rimske Toplice, Zidani Most – Rimske Toplice.

Povsem neprevozne so tudi ceste skozi Laško in lokalne ceste v bližini Savinje. Zaprtih je mnogo cest skozi Celje, poplavljen je park, knjižnica, lokali in stanovanja ob Savinji.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...