10.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.si1+1=2Korona je pusta v Zasavju pregnala na splet, ampak krofi bodo pa...

Korona je pusta v Zasavju pregnala na splet, ampak krofi bodo pa “tapravi”

Maškareeee! Tega navdušenega vzklikanja mladih in starih, ko na ulici zagledamo male in velike pustne šeme, letos žal ne bomo slišali, saj sprevodov in pustnih rajanj kot v preteklih letih ni.

Združena zasavska društva

Ja, korona nam je vzela maškare, žal pa ne tudi mask in iz tega se bomo letos tudi malo pošalili! Bodo pa zato letos maškare bolj glasne, saj so se v ta namen združila Društva prijateljev mladine vseh treh zasavskih občin, »da skupaj preženemo ne samo Starko Zimo, ampak tudi Gospoda Covid! Maškare, pripravite se na obisk Kurentov in pravo pustno rajanje s plesom in petjem pri vas doma! Pridružite se nam in animatorki Maji na virtualnem pustovanju,« vabijo sekretarke Društva prijateljev mladine Zagorje ob Savi, Društva prijateljev mladine Trbovlje in Občinske zveze prijateljev mladine Hrastnik.

Virtualna sobotna zabava, v torek pa čisto pravi krofi

Pustovanje bo potekalo v živo na pustno soboto, 13. 2., ob 16.00 na YouTube povezavi. Da bo zabava res prava, vabijo, da se jim pridružite v čim večjem številu.

Organizatorji pa niso pozabili niti na krofe, s katerimi se vsako leto še posebej za pusta radi posladkamo. Zato mlado in staro vabijo, da v soboto, 13. 2., in v nedeljo, 14. 2., pošljete fotografije maškar v Facebook dogodek Zasavsko virtualno pustovanje 2021 in pripišete, iz katerega kraja prihajate (Zagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik). Krofe boste lahko prevzeli na pustni torek v svoji občini.

V Litiji od pustnih dobrot, razstav do zabave z Litkom

Za pustno vzdušje so zelo dobro poskrbeli v litijski občini. Od včeraj, ko je bil debeli četrtek, pa vse do 17. 2., torej do pepelnične srede, se bo odvila vrsta dogodkov, s katerimi bodo času primerno obeležili 175 let tradicije pustovanja v Litiji. Pa poglejmo, kaj vse je na programu.

Pustne dobrote na tržnici na Plac, sobota, 13.2., od 8.00 do 12.00

Pretekli litijski karnevali, fotografska razstava, od 11. do 17. 2., veliki razstavni panoji po trasi karnevala in v izložbah lokalov ob Valvasorjevem trgu

Likovna mestna izba pred Mestnim muzejem in igra z Litkom ter ugankami po mestu za otroke do 7. leta, od 11. do 17. 2., sprehod skozi mestno jedro

Z Litkom po zaklad v karnevalskem mestu, ugankarski sprehod po Litiji s pomočjo aplikacije za obiskovalce nad 7 let, od 11. do 17. 2., sprehod začnite pri lekarni na Trgu svobode. Udeleženci si bodo razgibali možgančke in telo ter si prislužili nagrade.

Mi Litjani smo veseljaki, razstava fotografij pustnih dogajanj, od 11. do 17. 2., pred Športno dvorano Litija

Občinska pustna oblast, razstava fotografij, od 11. do 17. 2., avla občine Litija

Letalo Litija Airways na ogled, od 13. do 16. 2., pred občino Litija – Na ogled bo zaradi korone prizemljeno letalo Litija Airways, ki ga je izdelal Bruno Rusjan ob pomoči skupine karnevalskih navdušencev iz Jevnice.

Detektiv Vohljač, spletna otroška gledališka predstava, med 13. in 19. 2., iz domačega kavča. Prijave sprejemajo na kulturnicenter@zkms-litija.si do 11. 2. do 24.00

Litko in družabne igre, likovni natečaj za otroke – do 17. 2. Litko zbira risbe, na katerih lahko otroci upodobijo vse, kar bi se radi z Litkom igrali ali z njim počeli naslednje leto. Risbe bodo nagradili. Oddate pa jih lahko v nabiralniku pred Kulturnim centrom Litija ali pošljete na naslov kulturnicenter@zkms-litija.si.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...