20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoKonec prepovedi prehajanja občin, policijska ura še vedno

Konec prepovedi prehajanja občin, policijska ura še vedno

Slovenija je v oranžni fazi, so le potrdili tudi za vladnim omizjem. Obljubili so, da se bodo držali napovedanega načrta. Nove odloke naj bi v Uradnem listu objavili v kratkem, takrat pa bomo objavili tudi od kdaj velja kateri od sproščenih ukrepov.

Kot je pojasnil notranji minister Hojs, ni več omejitve gibanja na občine, prav tako na statistične regije. Lahko se prosto gibljemo po državi, kar velja tudi za športne dejavnosti. Ostaja pa v veljavi policijska ura, to se bo ukinjalo po regijah in glede na epidemiološko sliko.

Pouk v osnovnih šolah bo prihodnji teden organiziran v matičnih učilnicah in učenci bodo ves čas v isti učilnici.  Šola v naravi do nadaljnjega odpade, malica bo v razredu, kjer poteka tudi pouk, kosila bodo v jedilnici, a na način, da se čim manj mešajo.

Prihodnji teden je za učence in dijake vzhodnega dela Slovenije počitniški teden, za Zahodno Slovenijo pa velja, da se v osnovne šole vračajo vsi učenke in učenci,” je dejal državni sekretar na MIZŠ Damir Orehovec.V prostore srednjih šol se naslednji teden vrača 11.000 dijakinj in dijakov zaključnih letnikov srednješolskega izobraževanja ter 655 vključenih v izobraževalne programe nižjega poklicnega izobraževanja.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...