15.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoKonec epidemije – tudi konec določenih pravic

Konec epidemije – tudi konec določenih pravic

Včeraj je bil prvi dan, kar v Sloveniji nismo v epidemiji. Skupaj s prenehanjem epidemije, je prenehal veljati tudi Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja in preprečevanje širjenja okužbe v upravnih zadevah, nas je obvestil direktor CSD Zasavje Rok Zupanc.  Tako od 16. junija 2021 dalje ni več mogoče oddajanje vlog po elektronski poti brez varnega elektronskega podpisa s kvalificiranim potrdilom. Spreminjajo oziroma vračajo v prvotno stanje pa se še mnoge druge pravice.  

Iz CSD Zasavje so ob tem sporočili še, da se z iztekom epidemije preneha mesečno avtomatsko podaljševanje pravic iz javnih sredstev:

  • Za letne pravice centri za socialno delo odločajo o podaljšanju pravic po uradni dolžnosti (v obliki informativnega izračuna ali odločbe).
  • Za mesečne pravice (pravica do denarne socialne pomoči, varstvenega dodatka, plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje, kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev ali subvencije najemnine), ki se iztečejo v mesecu juniju 2021, morajo upravičenci do 30. 6. 2021 vložiti vlogo za podaljšanje pravice, da ne bo prišlo do prekinitve upravičenosti.

Rok za dokazovanje namenske porabe izredne denarne socialne pomoči in za predložitev dokazil tistim, ki se je izteklo v času epidemije, znova teče dalje od 1. julija 2021.

Pri vlogah za denarno socialno pomoč, varstveni dodatek, plačilo prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje, kritje razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev in subvencijo najemnine, vloženih

  • v mesecu juniju 2021, se premoženje (razen prihranki in vrednostni papirji) še vedno NE upošteva pri ugotavljanju materialnega položaja,
  • od 1. julija 2021 dalje, pa se premoženje ponovno upošteva pri ugotavljanju materialnega položaja.

V Zasavju jutri, v petek in soboto še enkrat cepljenje brez naročanja

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...