10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoKo se tovornjak umakne na pločnik, kam naj zbeži pešec?

Ko se tovornjak umakne na pločnik, kam naj zbeži pešec?

Opozorilni tabli, ki merita hitrost na Dolu pri Hrastniku, sta imeli pozitiven vpliv na udeležence v prometu. Krajani poročajo, da so se hitrosti zmanjšale in tako je prometna varnost na tem območju večja, je prepričana občinska svetnica Anita Kozole.

Ogroženi predvsem starejši

Anita Kozole

Težava ostaja na odseku med Dolom in Marnim, kjer so v nevarnosti predvsem pešci. Zaradi velikega števila tovornih vozil, ki dnevno vozijo po regionalni cesti, je pločnik na tem delu v zelo slabem stanju, na nekaterih delih pa celo že v nivoju ceste. Ob srečanju dveh tovornih vozil, se je eno od njiju primorano umakniti na pločnik, še doda Kozoletova. Ogroženi so precej starejši, ki se počasi premikajo skozi takšne nevarne odseke.

Rekonstrukcija ceste

“S tablo za meritve hitrosti smo že umirili promet v centru Dola, na vrsto pride tudi rekonstrukcija ceste na odseku med poslovilnim objektom in trgovino Majcen, ki bo izvedena po sprejetem podrobnem prostorskem načrtu za center Dola” je na seji pojasnil Miran Jerič, župan občine Hrastnik. Tako bodo zagotovili prostor vsem udeležencem v prometu, tako pešcem, kot tudi vozilom ter preprečili, da bi se morali tovornjaki še naprej umikati na pločnik, je dodal župan.

SORODNI ČLANKI:

Nova ureditev centra z vodnimi motivi, klopcami, zelenico …

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...