-- OGLAŠEVANJE --

Ko se tovornjak umakne na pločnik, kam naj zbeži pešec?

-- OGLAŠEVANJE --

Opozorilni tabli, ki merita hitrost na Dolu pri Hrastniku, sta imeli pozitiven vpliv na udeležence v prometu. Krajani poročajo, da so se hitrosti zmanjšale in tako je prometna varnost na tem območju večja, je prepričana občinska svetnica Anita Kozole.

Ogroženi predvsem starejši

Anita Kozole

Težava ostaja na odseku med Dolom in Marnim, kjer so v nevarnosti predvsem pešci. Zaradi velikega števila tovornih vozil, ki dnevno vozijo po regionalni cesti, je pločnik na tem delu v zelo slabem stanju, na nekaterih delih pa celo že v nivoju ceste. Ob srečanju dveh tovornih vozil, se je eno od njiju primorano umakniti na pločnik, še doda Kozoletova. Ogroženi so precej starejši, ki se počasi premikajo skozi takšne nevarne odseke.

Rekonstrukcija ceste

“S tablo za meritve hitrosti smo že umirili promet v centru Dola, na vrsto pride tudi rekonstrukcija ceste na odseku med poslovilnim objektom in trgovino Majcen, ki bo izvedena po sprejetem podrobnem prostorskem načrtu za center Dola” je na seji pojasnil Miran Jerič, župan občine Hrastnik. Tako bodo zagotovili prostor vsem udeležencem v prometu, tako pešcem, kot tudi vozilom ter preprečili, da bi se morali tovornjaki še naprej umikati na pločnik, je dodal župan.

SORODNI ČLANKI:

Nova ureditev centra z vodnimi motivi, klopcami, zelenico …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --