Ko otrok ni, je čas, da se marsikaj spremeni …

0
1083

Ko je otrok v vrtcu bistveno manj, je čas za obnove, prenove, adaptacije in olepšave, ki prve jesenske dni pričakajo najmlajše Zasavce. 

V poletnih mesecih bodo v zagorskem vrtcu potekale izboljšave prostorskih pogojev tako z namenom adaptacije zaradi dotrajanosti kot z namenom odprave posledic nedavnega vdora meteornih vod v prostore vrtca in odprave posledic toče, nam je povedala ravnateljica Vrtca Zagorje Darja Rakovič. V Enotah Center, Smrkci, Ciciban in Kekec so že bila opravljena manjša popravila zunanjih igral za otroke, v Enoti Maja bo saniran še del vodovodne napeljave, v Enoti Center pa zamenjana talna keramika na hodniku in v sanitarijah za odrasle ter prebarvan (preostali) del notranjih vrat in odpravljene posledice toče na zunanjem stavbnem pohištvu. V Enoti Kekec bodo v nekaterih prostorih odpravljene posledice obilnih padavin.

Posledice toče in vdora meteornih vod bodo pokrivali iz naslova zavarovanja, dela v povezavi z izboljšavami prostorskih pogojev v Enotah Maja in Center pa bodo v večini opravili v vrtcu zaposleni hišniki in jih bodo financirana iz lastnih sredstev.

Ob tem pa nam Rakovičeva še zaupa, da prav te dni z ustanoviteljico Občino Zagorje ob Savi v teh dneh potekajo dogovori glede termo izolacije in sanacije strehe v Enoti Kekec, za katero bodo sredstva zagotovljena iz občinskega proračuna.

V Vrtcu Trbovlje se že lotevajo najbolj nujnih vzdrževalnih del. V Enoti Ciciban bodo prenovili sanitarije, zamenjali talne obloge v garderobi in v dveh igralnicah. Enota Barbara bo do jesenskih mesecev dobila prenovljen prostor za čistila, v jedilnici pa bodo zbrusili in na novo polakirali parket. Tudi v Enoti Mojca bo parket deležen brušenja in lakiranja. Kot je povedala pomočnica ravnateljice Manja Vozel, bodo dela financirana iz sredstev rednega vzdrževanja.

Foto: Občina Litija, oktober 2021

“Med poletnimi meseci v Vrtcu Litija izvajamo predvsem redna vzdrževalna dela in manjša popravila, ki jih opravijo naši hišniki. Letos bo večja investicija obnova igrišča v enoti Kresnička, financirano bo s postavke za investicijska dela, ki jih dobimo posebej iz Občine Litija,” poroča litijska ravnateljica Lili Plaskan.

V tem obdobju pa je največji projekt seveda dokončanje izgradnje nove enote Najdihojca. Gre za projekt, ki ga vodi in financira Občina Litija, že v avgustu vrtečane čaka selitev v nove prostore, “kar bo velik zalogaj, a se ga vsi veselimo,” doda ravnateljica.

Podatkov o delih v Vrtcu Hrastnik do objave prispevka nismo prejeli.

SORODNI ČLANKI:

Do novega vrtca v 9 mesecih