20.3 C
Trbovlje
ponedeljek, 15. avgusta 2022
ZON.si1+1=2Ko otrok ni, je čas, da se marsikaj spremeni ...

Ko otrok ni, je čas, da se marsikaj spremeni …

Ko je otrok v vrtcu bistveno manj, je čas za obnove, prenove, adaptacije in olepšave, ki prve jesenske dni pričakajo najmlajše Zasavce. 

V poletnih mesecih bodo v zagorskem vrtcu potekale izboljšave prostorskih pogojev tako z namenom adaptacije zaradi dotrajanosti kot z namenom odprave posledic nedavnega vdora meteornih vod v prostore vrtca in odprave posledic toče, nam je povedala ravnateljica Vrtca Zagorje Darja Rakovič. V Enotah Center, Smrkci, Ciciban in Kekec so že bila opravljena manjša popravila zunanjih igral za otroke, v Enoti Maja bo saniran še del vodovodne napeljave, v Enoti Center pa zamenjana talna keramika na hodniku in v sanitarijah za odrasle ter prebarvan (preostali) del notranjih vrat in odpravljene posledice toče na zunanjem stavbnem pohištvu. V Enoti Kekec bodo v nekaterih prostorih odpravljene posledice obilnih padavin.

Posledice toče in vdora meteornih vod bodo pokrivali iz naslova zavarovanja, dela v povezavi z izboljšavami prostorskih pogojev v Enotah Maja in Center pa bodo v večini opravili v vrtcu zaposleni hišniki in jih bodo financirana iz lastnih sredstev.

Ob tem pa nam Rakovičeva še zaupa, da prav te dni z ustanoviteljico Občino Zagorje ob Savi v teh dneh potekajo dogovori glede termo izolacije in sanacije strehe v Enoti Kekec, za katero bodo sredstva zagotovljena iz občinskega proračuna.

V Vrtcu Trbovlje se že lotevajo najbolj nujnih vzdrževalnih del. V Enoti Ciciban bodo prenovili sanitarije, zamenjali talne obloge v garderobi in v dveh igralnicah. Enota Barbara bo do jesenskih mesecev dobila prenovljen prostor za čistila, v jedilnici pa bodo zbrusili in na novo polakirali parket. Tudi v Enoti Mojca bo parket deležen brušenja in lakiranja. Kot je povedala pomočnica ravnateljice Manja Vozel, bodo dela financirana iz sredstev rednega vzdrževanja.

Foto: Občina Litija, oktober 2021

“Med poletnimi meseci v Vrtcu Litija izvajamo predvsem redna vzdrževalna dela in manjša popravila, ki jih opravijo naši hišniki. Letos bo večja investicija obnova igrišča v enoti Kresnička, financirano bo s postavke za investicijska dela, ki jih dobimo posebej iz Občine Litija,” poroča litijska ravnateljica Lili Plaskan.

V tem obdobju pa je največji projekt seveda dokončanje izgradnje nove enote Najdihojca. Gre za projekt, ki ga vodi in financira Občina Litija, že v avgustu vrtečane čaka selitev v nove prostore, “kar bo velik zalogaj, a se ga vsi veselimo,” doda ravnateljica.

Podatkov o delih v Vrtcu Hrastnik do objave prispevka nismo prejeli.

SORODNI ČLANKI:

Do novega vrtca v 9 mesecih

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavci še vedno največ na Hrvaško

Prejšnji teden smo objavili anketo in vprašali naše bralce, kje so ali kje bodo letos dopustovali. Prav nič presenetljivo ni, da je več kot...
X