29.3 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.si1+1=2Knjige praznujejo in prav tako tudi hrastniška knjižnica

Knjige praznujejo in prav tako tudi hrastniška knjižnica

Mesec april je mesec, v katerem praznujejo knjige. Vsako leto v knjižnici Antona Sovreta v Hrastniku pripravijo posebne dejavnosti. Tudi letos jih bodo, le da bodo potekale kar preko Youtube kanala. Spremljate jih lahko cel ta teden!

Brezplačen vpis v knjižnico!

Knjižnica šteje približno 1500 članov, trenutno je več starejših. Pred epidemijo so najmlajši prihajali naravnost iz šole, napisali naloge, kaj prebrali in se družili. Zdaj žal tega ni.
Mateja Planko, direktorica knjižnice vabi 21. aprila, ob dnevu knjige na brezplačen vpis in enoletno članstvo v knjižnici.

 »23. aprila pa začenjamo z novo, že 11. sezono Hrastničani beremo 2021. Z veseljem pripravljamo spletne dogodke za vse zainteresirane,« pove direktorica, »V knjižnici nas je šest zaposlenih, pomaga nam še ena oseba preko javnih del, vendar dela nam nikoli ne zmanjka. Lahko povem, da ga je sedaj več kot sicer. Žal pa ni fizičnega stika, ki je najbolj pomemben«.

Njihova knjižna zaloga šteje 55 tisoč knjig in se redno obnavlja, vendar manj kot pred tem časom. Zato so seveda kriva manjša finančna sredstva. Člani hrastniške knjižnice imajo tudi možnost izposoje avdio knjig v slovenskem jeziku z uporabo pametnih telefonov.

Dostop do knjižnih polic in drugih storitev je seveda spet možen ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov. Knjižnica je odprta po poletnem delovnem času (ponedeljek, torek, sreda: 13.00 – 19.00, četrtek, petek: 08.00 – 14.00, sobota: zaprto.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...