-- OGLAŠEVANJE --

Ključ, ki odpira vrata do zaposlitve

Vključitev 100 mladih iz 4 občin in 18 novih zaposlitev do septembra 2018, je glavni cilj projekta 'Ključ', ki poteka v zasavski in savinjski regiji do septembra 2018.

-- OGLAŠEVANJE --

‘Ključ’, projekt za večjo zaposljivost mladih koordinira Mladinski center Trbovlje s projektnimi partnerji RRA Zasavje, RA Kozjansko, MC Zagorje ob Savi, MC Šmocl Laško in Katapultom Trbovlje.

Rada Drnovšek
Rada Drnovšek

“Mladim bomo z vključitvijo v Klub ‘Ključ’ v Zagorju, Trbovljah, Laškem in Šentjurju pri Celju nudili dve vrsti usposabljanj; tako imenovane mehke veščine in pa specifična usposabljanja, ki bodo odgovor na specifične potrebe podjetij. Na ta način bomo delodajalcem omogočili zanesljivejši postopek izbire novih zaposlenih, saj bodo lahko preko izzivov, ki jih bodo kandidati morali rešiti, videli, kako se obnašajo, kako se lotevajo problemov, kako komunicirajo, …” je prednosti projekta ‘Ključ’ opisala Rada Drnovšek iz Mladinskega centra Trbovlje.

Rešen izziv prinese zaposlitev

Gre za spremembo procesa zaposlovanja iz pasivnega v aktivnega. Mladi nezaposleni od 15 do 29 leta bodo pridobili nove veščine in znanja, neposreden stik s potencialnim zaposlovalcem, priložnost za pridobivanje praktičnih izkušenj, okrepljeno socialno mrežo in priložnost za redno delovno razmerje. Za vključena podjetja pa to pomeni nov način zaposlovanja preko izzivov in povezavo s potencialnimi kandidati, ki bodo usposobljeni glede na konkretne potrebe podjetij.

V projekt vključeni mladi bodo tako imeli kar dva mentorja, za mehke veščine jih bodo usposobili v Klub ‘Ključ’, za specifično usposabljanje pa mentorja v podjetju, čigar stroške bodo krili v okviru projekta. Klub je v Zagorju že začel delovati, v Trbovljah pa začenjajo v prihodnjih dneh.

Trboveljčani do 185.000 evrov za mlade brezposelne

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --