today-is-a-good-day
10 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoKljub slabemu vremenu zbrali rekordno število donacij

Kljub slabemu vremenu zbrali rekordno število donacij

V petnajsti ekološko-humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov je bilo do sedaj zbranih več kot 75.800 evrov, ki so jih obiskovalci pokopališč v preteklih dnevih darovali na stojnicah. 

V letošnjem letu gredo zbrana sredstva v Litiji za razvoj genskega zdravila za Karolino, v Hrastniku za nakup mize za gibalno oviranega učenca. Trboveljčani pa bodo zbrana sredstva namenili gasilcem za nakup opreme za reševanje v poplavah.

Koliko so zbrali na zasavskih pokopališčih

Po informacijah Tanje Brajer koordinatorke Fundacije Svečka so kljub slabemu vremenu izbrali rekordno število donacij. Največ zbranih sredstev je bilo v Zagorju in sicer 16.100 evrov, nato sledi Litija, kjer so zbrali 15.500 evrov, v Trbovljah dobrih 7.000 evrov in v Hrastniku 2.500 evrov.

Do konca tega tedna je še vedno možno prižgati virtualno svečko  z SMS sporočilom s ključno besedo SVECKA5 na 1919. Po zaključku zbiranja bo čas, da se sredstva predajo.

Namesto sveč – dobrodelnosti: V vsaki občini zbirajo za nekoga ali nekaj drugega

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...