today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoNamesto sveč - dobrodelnosti: V vsaki občini zbirajo za nekoga ali nekaj...

Namesto sveč – dobrodelnosti: V vsaki občini zbirajo za nekoga ali nekaj drugega

Tako kot vsako leto tudi letos poteka, tradicionalna vseslovenska dobrodelna akcija Manj svečk za manj grobov. S pomočjo dobrih ljudi, ki odigrajo vsak svojo vlogo v dobrodelnosti. 

Vsa zbrana sredstva vsako leto namenijo za nakup zdravstvenih naprav in pripomočkov, ki so ključnega pomena za reševanje življenj.

Letos v Zasavju za nakup opreme za reševanje, električni voziček, pomoč prizadetim v poplavah.

V Hrastniku bo OŠ narodnega heroja Rajka zbirala sredstva za nakup mize za gibalno oviranega učenca. V Trbovljah je letošnja akcija namenjena gasilcem. Zbiranje sredstev bo šlo za nakup opreme za reševanje v poplavah, s katero bodo lažje in še bolj uspešno posredovali v intervencijah. Na zagorskem pokopališču bodo prostovoljci zbirali za nakup električnega vozička in ureditev premične klančine za invalida iz Kolovrata.

Sredstva zbrana v Litiji pa bodo namensko rezervirana za razvoj genskega zdravila za deklico Karolino, prizadetim v poplavah na območju občine Litija, tudi za družine v socialni stiski in namestitev defibrilatorjev.

Pred zasavskimi pokopališči vas bodo od 27. oktobra do 1. novembra čakali prostovoljci. V Trbovljah že danes, v Zagorju od 28. oktobra, v Hrastniku pa od 30. oktobra.

Manj svečk za SOS gumbe in kardiološke stole

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...