15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoZbiranje "korona" podatkov za Radečane oteženo

Zbiranje “korona” podatkov za Radečane oteženo

V Radečah nimajo svoje covid točke, kjer bi paciente testirali, zato je tudi zbiranje podatkov oteženo. Se pa glede na znane številke in poročanja domačih zdravnikov Radečani dobro držijo. 

Franci Čeč

Po besedah direktorja ZD Radeče Francija Čeča delo v ZD vzporedno s striktnim upoštevanjem priporočil NIJZ poteka normalno in brez posebnosti. » Nimamo pa svoje točke za covid testiranje, zato vzorce pošiljamo največ v Laško pa tudi v Sevnico, o tem odloča zdravnik. Seveda pa je testiranje po potrebi možno tudi drugje.«

V preteklem tednu so imeli v Radečah skupaj deset okužb, od tega v petek eno, po njihovih informacijah ni bil nihče hospitaliziran.

Stanje za Radeče na COVID sledilniku zaključno z 31. oktobrom: aktivnih 30, prebolelih 14, umrla je ena oseba, kar v dvanajstih dneh skupaj znaša 45 primerov.

Od 19. oktobra 2020 v zdravstvenem domu Radeče poteka cepljenje proti sezonski gripi. Za cepljenje se je treba predhodno naročiti po telefonu ali elektronski pošti v ambulanti izbranega osebnega zdravnika.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...