-- OGLAŠEVANJE --

Avtobusi obračajo na cesti, parkirišče postaja smetišče in ni jasno niti, kje je začetek in konec pločnika

-- OGLAŠEVANJE --

Parkirišče oziroma obračališče avtobusov na koncu Hrastnika je že nekaj časa problematika okoliških prebivalcev, pešcev in mimovozečih vozil. Območje je v slabem stanju, dovozi niso urejeni. Območje kar brezplačno in neuradno uporablja Nomago, lastništvo pa je v večinskem delu občinsko. 

Nevarno za pešce, invalide in vse, ki se vozijo mimo

Na neurejenost parkirišča avtobusov, ki se nahaja na koncu Hrastnika, je opozorila občinska svetnica Nina Maurovič. Kot je povedala, je za mimoidoče največji problem predvsem pločnik. Ta je na območju parkirišča že dodobra uničen, poleg tega pa na njem parkirajo tudi vozniki osebnih vozil. Kar pa seveda onemogoča varen prehod pešcev, invalidov. Opozorila je še na dve potencialni nevarnosti – na parkirišču ni urejenega lovilca olja in izjemno slaba je vidljivost od ceste do “parkirišča”, to pa predstavlja tveganje za vozila ki se peljejo po cesti v času, ko avtobus pri vzvratnem parkiranju zavije na levi vozni pas. Lastništvo območja, kjer se nahaja problematično parkirišče, si delita občina in komunala.

Na občini in komunali že v akcijo za ureditev območja

Župan občine Hrastnik, Marko Funkl, nam je sporočil, da trenutno za parkiranje nimajo pogodbe z nobenim od avtobusnih podjetij. So se pa z lastniki ostalih delov zemljišča že dogovarjali za sanacijo območja. Začeli naj bi z ureditvijo opornega zidu, ki ga je spodjedla voda. Trenutno so v pogovorih z Direkcijo za vode, od katere morajo najprej pridobiti ustrezna dovoljenja.

Lastnik manjšega dela, slabih 300 kvadratnih metrov zemljišča na tem delu je Komunala Hrastnik, ki ima v kratkem v načrtu svojo sanacijo. “Poravnali bomo tla, dodali ograjo in tudi uredili okolico. Urejamo že dokumentacijo za projekt. Prostor bomo namenili shranjevanju zimske opreme, v prihodnosti pa bi si tam želeli postaviti šotor, v katerem bi shranjevali sol za posipanje javnih površin,” nam je objasnil Matej Kuhar, direktor Komunale Hrastnik.

Parkirajo avtobusi, najemne pogodbe ni, območje pa vse bolj uničeno

Svetnica Maurovič je opozorila, da v okolici ni niti primernih sanitarij za voznike avtobusov, ki tam obračajo oziroma parkirajo. Z vprašanjem, če imajo v načrtu kakšen projekt urejanja prostora, smo se obrnili še na Nomago. “Namembnost omenjenega zemljišča je parkirišče. Čeprav na omenjenem parkirišču ni možnega vstopa oziroma izstopa potnikov, si v Nomago prizadevamo, da je le-to čim bolj čisto. Prav zaradi tega sami in na lastne stroške po naših najboljših zmožnostih tudi skrbimo za čiščenje parkirišča, gradnje pa na njem ni predvidene,” so nam odgovorili.

Poglejte, kje vse boste parkiranje plačevali!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --