-- OGLAŠEVANJE --

Kdo si želi blagovno znamko Svea?

Rok za oddajo ponudb za odkup blagovne znamke Svea je potekel v ponedeljek.

-- OGLAŠEVANJE --
Tomaž Kos

“Kljub temu ponudb še nismo odpirali, počakali bomo še ta teden, če morda dobimo še kakšno ponudbo za nakup blagovne znamke Svea, proizvodnjo in žago,” pravi stečajni upravitelj Svee Tomaž Kos, ki števila prispelih ponudb v četrtem poskusu prodaje Sveinega premoženja ni želel povedati. “Javnost bomo obvestili o podpisu pogodbe, če bo do nje prišlo,” je povedal Kos.

Blagovno znamko, proizvodnjo in žago prodajajo ločeno, izhodiščna cena za blagovno znamko Svea pa znaša 90.280 evrov.

Občina ne kupuje blagovne znamke

Kakšno ponudbo še čaka stečajni upravitelj? Morda ponudbo občine Zagorje? “Občina Zagorje ne kupuje blagovne znamke Svea,” nam je zatrdil direktor občinske uprave Zagorje Rudi Medved in to je bilo tudi vse, kar je bil pripravljen povedati na to temo.

Zagorjane ne zanima več EXPO, temveč SVEA

Aleš Cantarutti
Aleš Cantarutti

“Seznanjeni smo z idejo in podpiramo prizadevanje in željo lokalne skupnosti, župana in bivših zaposlenih, da na tem območju poskušajo zagnati bodisi proizvodnjo, bodisi center, ki bo deloval na tem segmentu,” pa nam je povedal Aleš Cantarutti iz ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Država obljubila pomoč

“Imamo določena sredstva in kot država in ministrstvo lahko pomagamo. Zato, ker se mi zdi izjemno pomembno, da na pogoriščih velikih sistemov poskušamo zbrati vse sile in povezati vse institucije v državi, ki lahko pomagajo, zato da ne izgubimo povsem te branže,” je pojasnil Cantarutti.

60 odstotkov Slovenije je poraščene z gozdovi, lesna industrija je bila od nekdaj pomembna za Slovenijo. Po Cantaruttijevih besedah je zato prav, da naredijo vse, da pomagajo in revitalizirajo jedra, ki so že obstajala: “Še posebej zato, ker je Svea vendarle imela in ima še blagovno znamko, tehnologija je še in upam, da bo stečajni upravitelj postopek čimprej uspešno zaključil,” si želi Cantarutti.

svea zagorje (4)_1024x768

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --