2.8 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoKdo bosta letošnja častni občan in prvojunijski nagrajenec?

Kdo bosta letošnja častni občan in prvojunijski nagrajenec?

Na spletni strani Občine Trbovlje je objavljen javni razpis za zbiranje predlogov za podelitev naziva častnega občana/občanke in Prvojunijske nagrade za leto 2023.

Naziv častnega občana/častne občanke podeljuje občinski svet občanom in občankam občine Trbovlje za posebne zasluge in izjemne dosežke v njihovem življenju na različnih področjih, pomembnih za razvoj občine.

Prvojunijsko nagrado podeljuje občinski svet občanom in občankam občine Trbovlje za življenjsko delo in večletno nadpovprečno delo ter uveljavitev na različnih področjih družbenega in gospodarskega življenja, za izjemne posamične dosežke občanov in občank Trbovelj, ki so s svojim avtorskim delom ali z drugimi dejanji na posameznih področjih prispevali k razvoju, ugledu in k uspehu občine Trbovlje ter za izjemne dosežke na posebnih področjih ali v ustanovah zunaj občine, ki tudi prispevajo k ugledu občine Trbovlje. Prvojunijska nagrada se ne podeljuje za dosežke na kulturnem in umetniškem področju. Lahko se podeli podjetjem, zavodom, organizacijam, društvom, skupinam in združenjem.
Predloge za javni razpis lahko podajo posamezni občani in občanke, društva, združenja, politične stranke, krajevne skupnosti in druge organizacije do 24. marca 2023.

Javni razpis je na voljo na povezavi: https://www.trbovlje.si/objava/733461

Častni občan Stošicki, Prvojunijska nagrada posthumno Weissu

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...