14.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoKatere uničene cestne odseke bo letos uredila občina?

Katere uničene cestne odseke bo letos uredila občina?

Veliko je cestnih odsekov, ki že leta čakajo na prenovo, a vseh zaradi omejenih finančnih sredstev ne bo šlo urediti naenkrat, poudarjajo na trboveljski občini.

Ureditev odseka na Kleku proti Planini

Prenovili bodo cestni odsek v smeri Klek-Planina. Dolžina trase, ki se bo urejala, je cca. 180 m. Asfaltna površina na tem odseku je zelo slaba, opisujejo na občini, »na več mestih krpana in na nasipni strani udrta«. Tudi odvodnjavanje meteornih vod ni urejeno. Predvidena je odstranitev obstoječega asfalta in izkop obstoječega ustroja/zemljine, dolžina trase, ki se bo urejala je 180 mestrov. Začeli naj bi konec marca ali začetek aprila. Razpis za izvedbo del je že objavljen, ponudbe bodo zbirali do 21. februarja.

Modernizaciji lokalne ceste Čeče-Kal

Neurejeno odvodnjavanje in makadamska cesta v dolžini 300 metrov bo sanirana in prekrita z asfaltom prav tako konec marca, začetek aprila. »Na tem odseku je problem ob dežju, ko meteorna voda odnaša pesek na kmetijske površine (travnik) pod cesto«.

Izgradnja Vrabčevega mostu (Gradnja premostitvenega objekta na lokalni cesti Trbovlje (SV. Marko) – Hrastnik (do meje)

Zaradi dotrajanosti mostu je potrebna porušitev in izgradnja novega mostu. Most premošča hudourniški potok. Gre za most na cesti, ki povezuje občini Trbovlje in Hrastnik, so nam pojasnili na občini. Dela se bodo pričela v aprilu in dokončala v maju. Ponudbe pričakujejo do 23.2.

SORODNI ČLANKI:

Nevaren in dotrajan most med Trbovljami in Hrastnikom dočakal obnovo?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...