8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siŠportKarateisti v Turčiji in v Postojni

Karateisti v Turčiji in v Postojni

Od petka do nedelje je v Konyi V Turčiji potekal turnir svetovne karate zveze »Series A«. Med štirimi slovenskimi tekmovalci, sta bila tudi naša Urša Haberl in Almin Salkić. Urša je v kategoriji do 50 kilogramov po prostem prvem krogu v drugem z 10:1 premagala Turkinjo Demir, nato z 10:2 Angležinjo Cosgrove ter nato v četrtfinalu morala priznati premoč Ukrajinki Vasilenko z 0:3. Ker se je Ukrajinka uvrstila v finale je sledil repasaž, kjer je sledil poraz proti Japonki Okazaki z 3:5, tako je Urša končala nastop v Turčiji na zelo dobrem sedmem mestu. V katah je Almin Salkić v svoji skupini osvojil 8. mesto, kar ni bilo dovolj za uvrstitev v naslednji krog. Za veselje v slovenski reprezentanci je poskrbel Stefan Joksimović, ki je v kategoriji nad 84 kilogramov osvojil bronasto medaljo.

V soboto, 11. marca, je Karate klub Mawashi Postojna organiziral “Mawashi Pokal 2023”. Barve našega kluba so zastopali: Ana Jazbec, Franja Krajšek, Tara Vozel, Nikita Peklar, Nik Mrgole in Enej Drnovšek. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Barbara Haberl. V katah je Tara Vozel pri malčicah osvojila bronasto medaljo. V katah ekipno so malčice v postavi Ana Jazbec, Franja Krajšek in Tara Vozel premagale vse svoje nasprotnice in osvojile zlato medaljo. Za res lepo presenečenje pa so najmlajša dekleta poskrbela v borbah na žogo, kjer so sploh prvič nastopile v tej kategoriji. Med 11 nastopajočimi so zasedla prva tri mesta, in sicer Tara Vozel zlato, Franja Krajšek srebrno in Ana Jazbec zlato medaljo. Komplet medalj so osvojili še ostali trije tekmovalci, in sicer Enej Drnovšek zlato pri kadetih do 52 kilogramov, Nikita Peklar srebrno pri mlajših kadetinjah nad 50 kilogramov in Nik Mrgole bronasto pri mlajših kadetih do 55 kilogramov.

Ob koncu tekmovanja sta bila trenerja Miha in Barbara zadovoljna z nastopi svojih varovancev ter  vesela, saj se je vseh osem domov vrnilo vsaj z eno medaljo.

REZULTATI:

KATE:

Malčice:

  1. mesto: Tara VOZEL

KATE EKIPNO:

Malčice:

  1. mesto: TRBOVLJE (Ana JAZBEC, Franja KRAJŠEK in Tara VOZEL

ŠPORTNE BORBE:

Malčice – Borbe na žogo:

  1. mesto: Tara VOZEL
  2. mesto: Franja KRAJŠEK
  3. mesto: Ana JAZBEC

Mlajše kadetinje nad 50 kg:

  1. mesto: Nikita PEKLAR

Mlajši kadeti do 55 kg:

  1. mesto: Nik MRGOLE

Kadeti do 52 kg:

  1. mesto: Enej DRNOVŠEK

 

Jernej Simerl, tajnik kluba

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X