24.9 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoKapnilo še nekaj tisočakov za šport

Kapnilo še nekaj tisočakov za šport

V mesecu juliju je zaokrožila novica, da je Občina Hrastnik skupaj z Javnim zavodom za kulturo, šport, mladino in turizem (KRC Hrastnik) uspešno kandidirala na razpisu Fundacije za šport in pridobila nekaj manj kot 50 tisoč evrov za prenovo atletske steze. Jesen je, kot kaže, prinesla še eno dobro novico, saj so se nasmehnila še dodatna uspešno pridobljena sredstva. Z njimi se odpira projekt “Ureditev športnega parka na Logu – izgradnja atletske steze”.

Dotrajano naj nadomesti novo

Trenutno stanje atletske steze v športnem parku na Logu namreč ne omogoča več kakovostnega izvajanja programov športne vzgoje, niti trenažnega procesa otrok in ostalih občanov, ki se ukvarjajo z atletiko oziroma rekreativno s tekom. Zaradi starosti je tudi vzdrževanje steze vse težje in posledično stroškovno dražje. “Z ureditvijo športnega parka tako želimo omogočiti varno in kakovostno vadbo vsem generacijam na najvišji ravni,” se pridobitve, ki jo bodo dali občanom veselijo na Občini Hrastnik, kamor je konec avgusta prispela pozitivna odločba Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki iz državne malhe v Log pošilja dodatna sredstva v višini dobrih 23 tisoč evrov.

Železo se kuje še vroče!

Občina Hrastnik ob razveseljivi novici na pragu novega šolskega leta, ko tudi športna infrastruktura bolj zaživi, ni čakala križem rok. Fundacija za šport in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport sta zagotovila sredstva, in naslednji korak so bila znova administrativna opravila. Tako je prejšnji teden na državnem portalu javnih naročil hrastniška občina objavila javno naročilo »Ureditev športnega parka na Logu – izgradnja atletske steze«. Rok za predložitev ponudb je 21. september 2021 do 12.00. Ponudniki morajo ponudbe predložiti v informacijski sistem e-JN na spletnem naslovu https://ejn.gov.si.

V okviru javnega naročila se bo uredilo atletsko stezo, in sicer z ustrezno umetno maso (tartan). Za ta poseg bodo izvedena vsa potrebna gradbena dela ter dobava umetne mase. Dela bodo končana predvidoma do konca leta.

FOTO: Takšen naj bi bil prenovljen Športni park na Logu

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...