-0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoKako se na DORO odziva skoraj 7000 Zasavk?

Kako se na DORO odziva skoraj 7000 Zasavk?

Ženske iz občin Trbovlje, Zagorje in Hrastnik vabijo na presejalno mamografijo v presejalni center programa DORA v Splošni bolnišnico Trbovlje, ki deluje od julija 2013. Presejalno mamografijo opravljajo posebej za program DORA usposobljeni diplomirani radiološki inženirji z Onkološkega inštituta Ljubljana dvakrat tedensko, v ponedeljek in v torek med 8.30 in 14.15.

Skupno je iz navedenih občin žensk med 50. in 69. letom okoli 6600. V letu 2020 so na mamografijo povabili 2447 žensk, na mamografijo jih je prišlo skoraj 75 %.

V prvi polovici leta 2021 so jih povabili že 1336, mamografije pa se je udeležilo skoraj 80 % vseh povabljenih žensk.

10 minut vam lahko reši življenje.

Odzovite se vabilu presejalnega programa DORA in pridite na mamografijo. V programu DORA poskrbijo za varno, prijazno in hitro obravnavo.

Število odkritih rakov je bilo manjše od 10, ni pa še dokončna številka, saj so nekatere ženske še v obravnavi. Udeležba žensk na presejalni mamografiji je v zasavskih občinah zelo dobra in kaže na visoko osveščenost žensk v skrbi za svoje zdravje. “Želimo si, da tako ostane tudi v prihodnje, zato se vedno odzovite na vabilo za mamografijo, ko ga prejmete,” izpostavlja Vesna Škrbec z Državnega presejalnega programa za raka dojk DORA.

 

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski ustvarjalki Marjeti Hribar je uspel velik preboj v Ameriko! Izdelki blagovne znamke Koulmi izpod njenih rok, katerih osnovna surovina je premog, bodo namreč...
X