10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoKaj zdaj drži? So zapore med Litijo in Zagorje samo ob sobotah...

Kaj zdaj drži? So zapore med Litijo in Zagorje samo ob sobotah ali zdaj še med tednom?

Včeraj smo objavili, da so sobotne popolne zapore na relaciji Zagorje – Litija planirane do 13.30 ure, zdaj podaljšane do 17. ure in praktično vse do konca leta oziroma do božičnih praznikov. Pojavile pa so se tudi informacije, da naj bi cesto za Savo zapirali vsako slabo uro. Brez skrbi, ni čisto tako. 

Izvajalec del Trgograd ima dovoljenje, kot rečeno – za zapore ob sobotah med 7.30 in 17.00 od 3. junija in vse do 23. 12. 2023. Ima pa tudi dovoljenje za kratkotrajne 10-20 minutne zapore ceste med tednom ob različnih dopoldanskih urah vse do 13.20.

“A to nikakor ne pomeni, da bo cesta med tednom vsak dan zaprta s popolnimi kratkotrajnimi zaporami,” pojasni Marko Veršić iz CGP Novo mesto. Morda bo takšna zapora enkrat na mesec, morda enkrat na teden, lahko pa tudi samo enkrat do konca leta. Veršić v praksi pojasni, da izvajalci zahtevnih del na glavnih cestah včasih potrebujejo le za nekaj minut ustaviti promet, da lahko dela nemoteno potekajo dalje, prestavijo stroje, zamenjajo lokacijo …A brez dovoljenja, tega ne bi smeli. Takšno dovoljenje za zaporo so imeli tudi že doslej, pa vsi tisti, ki se vozijo za Savo med Zagorjem in Litijo vedo, da to nikakor ne pomeni zaprtja na vsako uro.

POZOR: Sprememba urnika POPOLNE zapore pri galeriji Šklendrovec

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...